Madártej pite

Amikor megláttam Mirelle fotóját a Madártej pitéről a Facebookon, azonnal rohantam a blogjára, hogy megnézzem a receptet. Egyszerű, viszonylag gyors is, és bár a kép nem olyan szép, mint az övé, a végeredmény nem okozott csalódást!

Hozzávalók (29 cm átmérőjű piteformában sült az enyém):

8 dkg vaj

16 dkg liszt

csipet só

1 púpozott ek porcukor

kb. 2 ek tejföl

A krémhez:

50 dkg mascarpone (nekem a Lidl-é vált be a legjobban az ár/érték arányt tekintve)

5 tojás sárgája

10 dkg porcukor

fél vaníliarúd magjai, vagy vaníliakivonat

A habhoz:

5 tojásfehérje

10 dkg porcukor

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk; először elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzáadjuk a többi belevalót is. Kinyújtjuk, a formába fektetjük, és 160 fokos sütőben 15 percig elősütjük. Közben elkészítjük a krémet: egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat, és az elősütött tésztára simítjuk, és újabb 15-20 percig sütjük, amíg a krém meg nem szilárdul. Kivesszük a sütőből kicsit hűlni hagyjuk, és felverjük a habot, de ne teljesen keményre, majd a vége felé hozzáadjuk a porcukrot. Elrendezzük a habot a krémen, és visszatoljuk a sütőbe nagyjából újabb 15-20 percre, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.

Ennyi!

Szoktatok madártejet készíteni?

Címkék: ,

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »