Húsgombócok zöldségmártásban

Ez az étel az egyik kedvencem.

Régóta készítem különböző verziókban, tulajdonképpen lecsós alapról van szó, amely kiegészül padlizsánnal – feltétlenül -, illetve egyéb zöldségekkel, például répával, cukkinivel, hagymával. Van, amikor húst nem is teszek bele, de most a paleo kísérleti időszakban némi darált sertéscombbal tettem laktató ebéddé.

Azzal utólag szembesültem, hogy ez az étel bizony nem is paleo: ebben az étrendben nem ajánlatos a paradicsom, a padlizsán, illetve a paprika sem.

Hozzávalók (4 személyre):

2 fej lila hagyma

4-5 tv paprika

1 padlizsán

1 cukkini

3 szál sárgarépa

üveg (kb. 3 dl) paradicsompüré



bors

fokhagyma

zöld fűszerek tetszés szerint

70 dkg darált sertéscomb

10-15 dkg zabpehely (nem kimondottan paleo, de a megengedő kategóriában van)

1 tojás



bors

1 gerezd zúzott fokhagyma

1. A hagymákat felszeljük, kevés zsiradékon (lehet állati zsír, vagy kókuszzsír, ha már paleo) megdinszteljük. Közben megtisztítjuk és apróra vágjuk a többi zöldséget is, vagy reszeljük a nagylyukú reszelőn. Az összes zöldséget a hagymára rakjuk, jól átkeverjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, fűszerezzük, pároljuk úgy tíz percig, majd felengedjük a paradicsompürével, és annyi vízzel, hogy még azért sűrű legyen a szósz.

2. Amíg felforr, a húst összekeverjük a tojással, a zabpehellyel és a fűszerekkel, majd vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, és a paradicsomos raguba tesszük. Fedő alatt együtt kb. még 25 percig főzzük kis lángon.

Kész.

Címkék:

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »