Mai Móni

Húsgombócok zöldségmártásban

Ez az étel az egyik kedvencem.
Régóta készítem különböző verziókban, tulajdonképpen lecsós alapról van szó, amely kiegészül padlizsánnal – feltétlenül -, illetve egyéb zöldségekkel, például répával, cukkinivel, hagymával. Van, amikor húst nem is teszek bele, de most a paleo kísérleti időszakban némi darált sertéscombbal tettem laktató ebéddé.
Azzal utólag szembesültem, hogy ez az étel bizony nem is paleo: ebben az étrendben nem ajánlatos a paradicsom, a padlizsán, illetve a paprika sem.

Hozzávalók (4 személyre):
2 fej lila hagyma
4-5 tv paprika
1 padlizsán
1 cukkini
3 szál sárgarépa
üveg (kb. 3 dl) paradicsompüré

bors
fokhagyma
zöld fűszerek tetszés szerint

70 dkg darált sertéscomb
10-15 dkg zabpehely (nem kimondottan paleo, de a megengedő kategóriában van)
1 tojás

bors
1 gerezd zúzott fokhagyma

1. A hagymákat felszeljük, kevés zsiradékon (lehet állati zsír, vagy kókuszzsír, ha már paleo) megdinszteljük. Közben megtisztítjuk és apróra vágjuk a többi zöldséget is, vagy reszeljük a nagylyukú reszelőn. Az összes zöldséget a hagymára rakjuk, jól átkeverjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, fűszerezzük, pároljuk úgy tíz percig, majd felengedjük a paradicsompürével, és annyi vízzel, hogy még azért sűrű legyen a szósz.
2. Amíg felforr, a húst összekeverjük a tojással, a zabpehellyel és a fűszerekkel, majd vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, és a paradicsomos raguba tesszük. Fedő alatt együtt kb. még 25 percig főzzük kis lángon.

Kész.

 

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. a paleoba a libazsír is jó, nem? mármint, h nem feltétlenül kellenek ilyen extraságok, mint a kókuszzsír, olyan furán hangzik a lecsóval meg a disznóhússal :)))

  2. Éva says:

    Nils Holgersonné, csak a hangzása fura, egyébként bár nem kóstoltam direkt a kókuszolajat, az elkészült ételekben egyáltalán nincs kókusz íze.

  3. Maimoni says:

    Nhné, jó, persze, és jó is, hogy mondod, beleírom a receptbe.
    És úgy van, ahogy Éva mondja, a kókuszzsírnak csak a hangzása fura.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!