Nos, az a helyzet, hogy nekem sem csak sikerélményeim vannak a konyhában. Amint azt sokan tudjátok, az egyik keszthelyi kávézó cukrásza vagyok, és ebbéli minőségemben nagyon jó dolgom van, ugyanis a tulaj abszolút nyitott az ötleteimre. Tehát, ha kikísérletezem egy új süteményt, minden további nélkül mehet kipróbálásra. Nem olyan régen meséltem azt is, hogy igény mutatkozott a paleo sütikre, ezért hát ezt a – számomra eddig ismeretlen – területet vizsgálom, és próbálkozom. Mindenkinek ízlik az almás-mákos süti, amely be is került az állandó kínálatba, és ennek sikerén felbuzdulva elkészítettem egy nagyon céklás, diós süteményt is, ami viszont egész egyszerűen borzalmas lett. Épp vendégeink voltak, amikor elkészült a prototípus: csak félve kínáltam meg őket belőle. A fogyókúrázó női szakasz azt mondta, “egész jó”, de tudom, csak azért, mert már ki voltak éhezve valami édességre. A fiúk vastagon megkenték lekvárral: “így ehető”. Pedig sütöttem már céklásat, nagyon jó is volt, de ez… A hibát gyorsan helyre kellett hoznom, mert édesség kell, még ha diétázik is az ember. Ez a banángolyó azért klassz, mert végre olyasmi, amit akár tízórai gyanánt magával vihet, aki nem akar szendvicset enni, csak gyümölcs, zabpehely és kakaópor van benne. Másrészt tényleg hamar megvan, tíz perc alatt adhatunk valamit az édes után vágyakozó családtagjainknak.
Fotó: Bence |
Hozzávalók (kb. 10 golyóhoz):
2 banán
1 alma
1 marék dió
1 marék mazsola
1 púpozott tk kakaópor finom szemű zabpehely
A banánokat villával összetörjük, az almát a nagylyukú reszelőn lereszeljük (nem kell meghámozni). A dió egy részét ledaráljuk (ebbe majd beleforgathatjuk, de ha nem akarunk vele szöszölni, hagyjuk, és majd inkább forgassuk kókuszreszelékbe), másik felét a munkalapra szórjuk, és a sodrófát görgetve rajta, apróra tördeljük. Összekeverjük a hozzávalókat, és annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy már majdnem formázható legyen a massza. Azért majdnem, mert ha kb. öt percig állni hagyjuk, a zabpehely megszívja magát, és a banános keverékünket gyönyörűen golyókká tudjuk gyúrni. Forgassuk meg ezeket, amiben akarjuk. Kókuszreszelékben, darált dióban, kakaóporban.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: