Vacsorára: almás-diós zellersaláta (paleo)

Mivel a súlycsökkentés a célom, vacsorára semmiképpen sem eszem hízlaló ételt. Több okból is szimpatikus a paleo táplálkozás, ezért szem előtt tartom ennek elveit az ételek elkészítésénél. Ezt a salátát sült csirkecombok mellé tálaltam, de kiváló könnyű vacsora lehet csak úgy magában is. Nem másról van szó, mint a Waldorf-saláta alapanyagairól, csak éppen majonéz nélkül. A különbség még annyi, hogy én a zellert párolóbetétben kicsit megpároltam.

Hozzávalók (4 személyre):

1 nagyobb zellergumó

2 közepes alma

1 nagy marék dió

citromlé

esetleg balzsamecet

A zellert vékony csíkokra vágjuk, párolóbetétben egy megfelelő méretű lábasba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és öt percig fedő alatt pároljuk. Az almát nem muszáj meghámozni, a lényeg, hogy reszeljük le a nagylyukú reszelőn, és öntözzük meg citromlével. A diót törjük durvára, és száraz serpenyőben pár pec alatt pirítsuk meg kissé.

Keverjük össze a hozzávalókat; ha klasszikus Waldorf-salátát szertnénk, adjunk hozzá majonézet.

Ha nem, megöntözhetjük balzsamecettel akár.

Címkék: , , , , , , , ,

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »