Belejöttem. Vagyis, kezdek, azt hiszem.
A kávézóban igény mutatkozott a paleo sütikre, én pedig ismerkedem a számomra új tereppel, és élvezem a kihívást; a tanulásban óriási segítséget jelent Pocak Panna paleo konyhája, ahonnan ehhez a recepthez merítettem az ötletet.
Nekem nagyon ízlik a végeredmény.
Ráadásul, kezd tetszeni ez a paleo-dolog…na jó, az ősemberes szöveg nem. De hogy tegyünk egy próbát, pár hónapra iktassuk ki a tejet, a gabonaféléket, nos, azzal úgy vagyok, hogy miért ne? Nem mondom, hogy belevágok, még mindig csak ismerkedem az egésszel, de aki életmódváltásban gondolkodik, annak például ezek a receptek maradéktalanul hasznosíthatóak.
Hozzávalók a tésztához:
8 nagy tojás (nekem kicsik voltak, abból 10 kellett)
6 dkg nyírfacukor/eritritol
25 dkg mák
2 közepes alma lereszelve
Az almás töltelékhez:
5 közepes alma
6 dkg nyírfacukor/eritritol
1 kk fahéj
A banános krémhez:
4 tojás sárgája
2 dl kókusztej
2 banán
ízlés szerinti nyírfacukor/eritritol
A tetejére, a csokimázhoz:
5 dkg kókuszzsír
5 dkg nyírfacukor/eritritol
2 ek kakaópor
1-2 ek víz
1. A tojásokat kb. öt percig verjük a cukorral, hogy jó habos legyen. Hozzáadjuk a mákot, majd a reszelt almát, és tíz percig állni hagyjuk. Egy nagy palacsintasütőben tortakarika segítségével egymás után négy darab 26 centis palacsintát sütünk a masszábólközepes, illetve alacsony lángon. Én úgy láttam, hogy nem fogom tudni megfordítani a palacsintákat, ezért miután az aljuk megsült, a sütőben, felső sütéssel pár perc alatt készre sütöttem a tetejüket is.
2. Közben az almás töltelékhez összepároljuk az almát a cukorral és a fahéjjal. Hűlni hagyjuk.
3. A krémet is elkészítjük: a kókusztejből kiveszünk fél decit, azzal összekeverjük a tojássárgákat. A többi kókusztejet felforraljuk, és amikor forr, lehúzzuk a tűzről, folyamatos keverés közben beleöntjük a sárgákat, majd visszatesszük, és sűrűsödésig forrósítjuk. Ne csináljunk belőle rántottát! Amint ezzel megvagyunk, turmixoljuk bele a banánokat.
4. Állítsuk össze a sütit: az első lapot tegyük a tálra, kenjük meg az almatöltelék felével. erre jön a második lap és a krém fele, majd a harmadik lap, almatöltelék és krém.
5. A tetején eloszlatjuk a csokimázat: olvasszuk meg a kókuszzsírt, keverjük benne addig a nyírfacukrot és a kakaóport, amíg egyszer csak össze nem áll fényes masszává. Ehhez türelmesnek kell lennünk, kb 2-3 perc folyamatos keverésre lesz szükségünk, meg arra az 1-2 evőkanálnyi hideg vízre. De megéri!
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)