Szeretném bemutatni lelkesedésem legújabb tárgyát, George-ot.
Habcsók, eper, tejszínhab.
Kell ennél több?
Tehát, a neve George Hamilton, receptjét Gabi blogján, a Notburga konyháján találtam. Igazából eperszezonra való süti ez, amikor friss, finom eperszemekkel lehet telerakni a habot, de nem bírtam még hónapokat várni, muszáj volt kipróbálnom a receptet, így fagyasztott eperből főzőtt sűrű, ám nem túl sok cukorral édesített öntettel, vagy tulajdonképpen dzsemmel kevertem össze.
Hozzávalók:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
6 tojás sárgája
18 dkg liszt
1 tk sütőpor
késhegynyi vaníliaőrlemény (vagy egy cs. vaníliás cukor)
A habcsók-tetőhöz:
6 tojásfehérje
18 dkg porcukor
1 ek keményítő
1 tk citromlé
5 dkg szeletelt mandula
Töltelék:
6-7 dl tejszín
1,5 csomag zseléfix, vagy kiszámított mennyiségű habfixáló
eper, esetleg konzerv barack, vagy, ahogy én készítettem, 60 dkg eperből, csökkentett mennyiségű cukorral Dzsemfix-szel főzött eperdzsem
A menet:
Amikor elkészültek, kivesszük őket a formákból, az egyiket egyből fel is vágjuk 12 egyforma szeletre – én legalábbis ennyire vágtam. Ez lesz majd a teteje, és azért kell most felvágni, mert a habbal betöltött torta tetején maximum trancsírozni tudnánk.
Amíg a lapok hűlnek, verjük fel a tejszínhabot a Zselatin fixszel, vagy a habfixálókkal, kevés porcukrot is adhatunk hozzá, de nem kell túl sok, mert a két lap úgyis jó édes lesz.
Ha kihűlt, az alsó lap köré visszatesszük a tortagyűrűt, és betöltjük: én ezt úgy vittem véghez, hogy rákentem a tejszínhab felét, abba a képen látható módon kicsit beleforgattam a friss, de már nem meleg dzsem egyik részét, rákentem a tejszínhab másik felét,és abba is forgattam még dzsemet, gondoltam, így majd talán egyenletesebben eloszlik.
Miután a krémmel is megvagyunk, szépen rárakosgatjuk a tetejét. Éjszakára, de minimum három órára hűtőbe tesszük, hogy szépen összeálljon.
Ígérjétek meg, hogy egyszer, legalább egyszer az életben kipróbáljátok. Örülni fogtok.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)