Mai Móni

Tepsis csirkecombok alattuk sült tejfölös-póréhagymás krumplival – hogy mindenki örüljön

Azt ígértem, fogyókúrás receptek lesznek, nos, ez félig az. A csirkecombokat lehet enniük azoknak, aki fogyni akarnak.
A többit meg azoknak, akik nem.
Max földimnél találtam a receptet, aki meg Chef Vikinél látta meg, akiről pedig a friss Vidék Ízében olvashattok.
Egyébként – most bocs, ez nem reklám, legalábbis nem kérte senki – ez a magazin személyemben szerzett magának egy új olvasót: a múlt havi számban voltam ugye én, és kaptam néhány tiszteletpéldányt a szerkesztőségtől. Egyet azonnal befogtam a konyhában, és egy csomó mindent elkészítettem belőle – azt kell mondanom, nagyon jó kis újság. Nincsenek benne felesleges, elhasznált arcú celebek, nincs szószaporítás, horoszkóp, egyéb hülyeség, hanem receptek, receptek, receptek. Méghozzá kipróbált, jó receptek.
Nos, de ezzel a recepttel kapcsolatban a lényeg az, hogy minden koncepció nélkül vásároltam egy kiló csirke alsó-, és egy kiló felsőcombot. Hazajöttem, és nem tudtam, mit készítsek belőle, ám ekkor a gugli kisegített – kidobta Max receptjét. Azért tetszett meg,mert csak egymásra kell szórni az összetevőket, majd magára hagyni a sütőben, és cirka másfél óra múlva ott a hús és a köret – csak valami levest kell összedobni.

Hozzávalók (6 embernek, nemcsak egyszeri evésre):
1 kiló alsó- és 1 kiló felsőcomb
2 kg krumpli
1 póréhagyma
5 dkg húsos szalonna
1 nagy pohár tejföl
1 dl tejszín
1 dl tej

bors
fűszerkeverék

A combokat sózzuk, borsuzzuk, bekenjük a fűszerkeverékkel (amilyen van), és állni hagyjuk.
A krumplit megpucoljuk, V gyalun legyaluljuk, a tepsibe rendezzük. A póréhagymát is megmossuk: félbe vágjuk hosszában, és a levelek között átöblítjük, mert ott gyakran meglapul a homok. Felszeljük, és a krumplira szórjuk. A csíkokra vágott szalonnát szintén.

A tejet, a tejfölt és a tejszínt összekeverjük, keverünk ebbe is fűszereket bőven, és a krumplira locsoljuk. Ráhelyezzük a combokat, a tepsit beborítjuk alufóliába, és 200 fokon bő egy órán át sütjük (én eddig sütöttem, Max kevesebb ideig).

Utána alufólia nélkül még legalább fél óráig, amíg a húsok jól meg nem pirulnak.

A család odavolt, meg vissza.

Aki fogyózik, egyen hozzá juhtúrós avokádókrémet, majd holnap azt is megmutatom. (Az már a második fogyós recept lesz, aztán még egy, és jöhet az újabb SÜTI!!!)

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. mamarazzi says:

    Hétvégére megvan az egyik kajám! A csirkecomb már bent van a fagyasztóban tegnap óta. 🙂

  2. Szitya says:

    Köszi, Móni! Hétvégén egy komplett hadsereg jön hozzánk! Ez pompás lesz!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!