Tudom, tudom hogy holnap lesz Valentin-nap, amit nem igazán tudtam magaménak tekinteni soha, de az élet úgy hozta, hogy mégis foglalkoznom kell vele, meg kellett alkotnom a saját Valentin-napi sütimet a kávézóba, mert igény van rá.
És ha már, ugye, akkor elmorfondíroztam azon, hogy miért is ne?
Miért is ne találhatnánk meg magunknak a szépséget ebben az ünnepben – jó, nem a LOVE feliratú rózsaszín mignonnal, mondjuk, hanem mint ahogy Paul McCartney megtalálta ezzel a dallal.
Kétféle sütit készítettem; az első olyasmi lett, mint a Segítsütire sütött Sacher-szívek, de más a tésztája, meg a tetején levő kis szívre került a piros marcipán – mert azt mondták, minimum rózsaszínnek, de inkább pirosnak kell lennie. Aztán az volt a kérés, hogy legyen magasabb. Hát magasabb lett.
Azért posztolom ma, hogy aki holnapra el szeretné készíteni, még simán el tudja. Akinek nem kell 15 darab, felezze le a mennyiségeket, és kis tepsiben süsse meg a tésztát.
![]() |
Én bevontam az oldalukat csokival, itt még nem dermedt meg. |
Hozzávalók 15 db-hoz:
20 dkg étcsoki (min. 60%-os)
30 dkg vaj
30dkg cukor
4 ek cukrozatlan kakaópor
1 tk vanília kivonat
6 tojás
20 dkg liszt
A krémhez:
3 tojás
15 dkg cukor
2 ek kakaópor
6-8 cl konyak (vagy rum)
2 ek baracklekvár
A tetejére:
15 dkg piros marcipán
Először a tésztát állítjuk össze.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra.
Mikróban (vagy gőz felett) olvasszuk össze a csokit, a vajat, a kakaóport és a cukrot. Amikor már csak langyos, egyesével üssük bele, és keverjük el a tojásokat. Keverjük bele a lisztet, a vaníliakivonatot, és jól dolgozzuk össze. Öntsük sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe (az enyém 28×30-as) és süssük 15-18 percig. Tovább ne, mert nem lesz finom, kiszárad.
Amíg a tészta sül, készítsük el a krémet: gőz fölött addig keverjük a tojást a cukorral és a kakaóporral, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni.
A megsült tésztából szaggassuk ki a szíveket a lehető legtakarékosabban.
A krémbe keverjük bele a tészta “hulladékát”, valamint a konyakot és a lekvárt.
Vágjuk félbe a szíveket, és töltsük meg a krémmel. A szívek tetejére is tegyünk egy keveset, ezzel “ragasztjuk” majd oda a marcipánt. Ha szeretnénk, bevonhatjuk olvasztott csokival a sütik oldalát. Ahhoz szükségünk lesz mág 10 deka csokira.
Kinyújtjuk a marcipánt, kivágjuk a szív formával,és a süti tetejére tesszük.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)