My Valentine

Tudom, tudom hogy holnap lesz Valentin-nap, amit nem igazán tudtam magaménak tekinteni soha, de az élet úgy hozta, hogy mégis foglalkoznom kell vele, meg kellett alkotnom a saját Valentin-napi sütimet a kávézóba, mert igény van rá.

És ha már, ugye, akkor elmorfondíroztam azon, hogy miért  is ne?

Miért is ne találhatnánk meg magunknak a szépséget ebben az ünnepben – jó, nem a LOVE feliratú rózsaszín mignonnal, mondjuk, hanem mint ahogy Paul McCartney megtalálta ezzel a dallal.

Kétféle sütit készítettem; az első olyasmi lett, mint a Segítsütire sütött Sacher-szívek, de más a tésztája, meg a tetején levő kis szívre került a piros marcipán – mert azt mondták, minimum rózsaszínnek, de inkább pirosnak kell lennie. Aztán az volt a kérés, hogy legyen magasabb. Hát magasabb lett.

Azért posztolom ma, hogy aki holnapra el szeretné készíteni, még simán el tudja. Akinek nem kell 15 darab, felezze le a mennyiségeket, és kis tepsiben süsse meg a tésztát.

Én bevontam az oldalukat csokival, itt még nem dermedt meg.

Hozzávalók 15 db-hoz:

20 dkg étcsoki (min. 60%-os)

30 dkg vaj

30dkg cukor

4 ek cukrozatlan kakaópor

1 tk vanília kivonat

6 tojás

20 dkg liszt

A krémhez:

3 tojás

15 dkg cukor

2 ek kakaópor

6-8 cl konyak (vagy rum)

2 ek baracklekvár

A tetejére:

15 dkg piros marcipán

Először a tésztát állítjuk össze.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra.

Mikróban (vagy gőz felett) olvasszuk össze a csokit, a vajat, a kakaóport és a cukrot. Amikor már csak langyos, egyesével üssük bele, és keverjük el a tojásokat. Keverjük bele a lisztet, a vaníliakivonatot, és jól dolgozzuk össze. Öntsük sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe (az enyém 28×30-as) és süssük 15-18 percig. Tovább ne, mert nem lesz finom, kiszárad.

Amíg a tészta sül, készítsük el a krémet: gőz fölött addig keverjük a tojást a cukorral és a kakaóporral, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni.

A megsült tésztából szaggassuk ki a szíveket a lehető legtakarékosabban.

A krémbe keverjük bele a tészta “hulladékát”, valamint a konyakot és a lekvárt.

Vágjuk félbe a szíveket, és töltsük meg a krémmel. A szívek tetejére is tegyünk egy keveset, ezzel “ragasztjuk” majd oda a marcipánt. Ha szeretnénk, bevonhatjuk olvasztott csokival a sütik oldalát. Ahhoz szükségünk lesz mág 10 deka csokira.

Kinyújtjuk a marcipánt, kivágjuk a szív formával,és a süti tetejére tesszük.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »