Mai Móni

Hal tejszínes/tejfölös mártásban

Itt van az a gyors és egyszerű halas fogás, amit tegnap ígértem. Halat enni jó, ráadásul nem kell túlbonyolítani, szerencsére pillanatok alatt elkészül, úgyhogy rajta. Életmódváltósoknak zöldséggel, aki ragaszkodik a szénhidráthoz, annak kapros-túrós galuskával.

Hozzávalók:
1 kg tengeri halfilé (tőkehal, pl.)

5 dkg vaj

bors
citrom
mustár
tejszín vagy tejföl (előbbiből cirka 2 dl, utóbbiból 1 nagy pohár)

köretnek párolt zöldség, vagy például kapros-túrós galuska

Jó ez így is, nézzétek csak…

A halat kiolvasztjuk, majd sózuk, borsozzuk a filék mindkét oldalát. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk,és megsütjük benne a halakat, de csak egy-két percig mindkét oldalukat. Amikor az összes halfilé kész, üres a serpenyőnk, illetve amaradék kicsinyke vaj van benne, meg a pörzsanyagok, adunk hozzá egy evőkanál mustárt, fél deci vízzel elkeverjük, majd felöntjük a tejszínnel/tejföllel (nálunk a férjem gyomra nem bírja a tejszínt, ezért készült tejföllel). Ízesítjük sóval, borssal, citromlével, tehetünk bele zöld fűszereket, vagy esetleg egy kis indiait, majd visszarakjuk az összes halszeletet ebbe a mártásba, megvárjuk, amíg együtt felforr, és lekapcsoljuk alatta a lángot.

Közben már megpárolhatjuk a zöldséget, illetve szaggahatjuk a galuskát, aztán tálalás!

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. mamarazzi says:

    Tegnap este volt hal, de szerintem vasárnap megcsinálom. 🙂

  2. Rita says:

    Nagyon finom lett! Barna rizzsel remélem, hogy belefér az életmódváltásba:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!