Életmódváltósok, ne sírjatok!

A rengeteg sütemény dacára továbbra is próbálom tartani az új irányt, és a diétás januárból immár átlépve februárba, folytatom tovább a súlycsökkentő programot.

Mondjuk, ha nem kéne naponta sütiket kóstolgatnom, valószínűleg eredményesebb lenne.

De muszáj képeznem magam, hamarosan például látogatást fogok tenni az egyik híres Balaton-parti kávézó-cukrászdában, csoportot is szervezek rá, hogy minél több süti érzékszervi bírálatát elvégezhessük.

Tanulni, tanulni, tanulni.

Egyébként nagyon kreatív lettem ezen a területen, sütikről álmodom, most például kitaláltam valami egészen fantasztikusat, ami gondolatban legalábbis az, bízom benne, hogy holnap, a megvalósítást követően is így fogom gondolni.

Na de most jöjjön a mai ebédem, ami vacsorára is kiváló, és abszolút maradékokból dobtam össze. Tökéletesen megfelel a kívánalmaknak, ennek ellenére a család nem életmódváltós része pusztította el a tepsi tartalmának felét…amit persze nem bánok. Egyék csak.

Emellett persze kénytelenek voltak megenni egy tál csörögefánkot is, mivel a tegnap emlegetett Zalaco magazin hamarosan megjelenő számába ezt a receptet kellett elkészítenem. Ilyen hát egy blogger családjának viszontagságos élete.

Hozzávalók ebben az esetben:

negyed kelkáposzta

1 póréhagyma

2 szál sárgarépa

két marék zöldborsó

15 dkg túró

csíkokra vágott bacon ízlés szerint

sajt a tetejére



bors

zöld fűszerek

A zöldségeket feldaraboltam, és megpároltam, de nem teljesen puhára, csak majdnem. Párolás özben sóztam, borsoztam. Beleöntöttem a tepsibe (kerámia tálba), megszórtam valamennyi szalonnával, a zöld fűszerekkel (oregánó, bazsalikom), elrendeztem rajta a túrót, majd végül a reszelt sajtot.

200 fokon (légkeveréses mód) 15-20 perc alatt szép pirosra sütöttem.

Címkék: ,

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »