Mai Móni

Snickers szelet (mogyorós-vajkaramellás-csokis)

Most, hogy útjára indítottam súlycsökkentés célú életmódváltásomat, az élet úgy hozta, hogy különböző süteményeket kell sütnöm ennek-annak. Olyan sütiket gyártok, hogy borzasztó nagy önuralmat kell gyakorolnom ahhoz, hogy ne egyek belőlük.
Itt van például ez a mogyorós-vajkaramellás.
Hát ez…
Akik kóstolták, azt mondták, tiszta Snickers; a receptet Flóránál találtam, kicsit változtattam a mennyiségeken.
Életmódváltós sorstársaim, legyetek erősek. Ez most nem nekünk való.

Hozzávalók a tésztához: 
25 dkg liszt 
12,5 dkg vaj 
1 tojás, felverve


A töltelékhez: 
10 dkg vaj 
1,5 dl tejszín 
15 dkg cukor 
15 dkg sós mogyoró kicsit aprítva, nem is aprítva, csak összenyomkodva annyira, hogy az egész szemek kettéváljanak

A tetejére a ganache-hoz: 
2 dl tejszín 
20 dkg étcsokoládé
A lisztet egy tálba öntjük, beledobjuk a hideg vajat kis kockákra vágva,és a két tenyerünk között addig morzsoljuk össze a liszttel, amíg nagyjából egynemű  nem lesz (nem maradnak benne vajdarabok). Hozzáadjuk a tojást, összegyúrjuk a tésztát, és a hűtőbe tesszük folpackba csomagolva úgy 20 percre.
Utána kinyújtjuk, 26 cm-s piteformába tesszük, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

A töltelékhez a vajat, a tejszínt és a cukrot felforraljuk, gyöngyöztetjük addig, amíg kissé be nem sűrűsödik.

Hozzákeverjük a mogyorót.

Kicsit hűlni hagyjuk, majd szétterítjük a tésztán.
Ezt követően megmelegítjük a tejszínt úgy 60 fokosra, beletördeljük a csokit, és addig kevergetjük, amíg a két anyag teljesen eggyé nem válik; ha kell, kicsit melegíthetünk még rajta, de ne forrósítsuk 60 fok fölé.
Oszlassuk el a csokis masszát a mogyorós karamellen, és tegyük hűtőbe kb. 3 órára.


 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. aheninterior says:

    Sokgyerekes család vendégüllátása esetén, sokgyermekes fogynivágyóként, kipróbálom. Ránézésre az ikea mandulatortára emlékeztet.
    Kösz

  2. Remélem, egyértelmű volt, hogy ez nem fogyókúrás:))

  3. malyvacsiga says:

    Jajistenem, ezt nem kellett volna. 😉
    Hűha, a jövő héten megcsinálom. (Ma bonbonoznom kell.)
    Köszönöm!

  4. mamarazzi says:

    Húúú meg haaa meg izébigyómicsoda. 🙂
    Ez így vasárnap délelőtt jólesett (a látványa). 😀

  5. Marianna says:

    Kerek 10 kilótól kell megszabadulnom!:(
    Valami ötlet, amivel a kitartásomat erősíthetem???

  6. Borcsa says:

    Na nem. Én menten leiratkozom a blogról. Nyolc kilótól kell még megszabadulnom így szülés után fél évvel, ez a torta nem ér! Guszta salátafotókat akarok látni! 😉

  7. KKA says:

    Szuper a recept! Főzőtejszínt használtál? Köszi: Abigél

  8. Hát igen, elnézést kérek mindenkitől:)
    Abigél, habtejszínt!

  9. sedith says:

    Elismerem, hogy ez a világ egyik legfinomabb süteménye. Évek óta sütöm, bár nem túl gyakran. 🙂 De… sütöttem már mogyoróval és dióval is, és bizton állítom, hogy dióval sokkal-de-sokkal jobb, és – paradox módon – számomra a snickersre is jobban hasonlít így. Móni, próbáld ki dióval is, lásd, milyenek a visszajelzések, melyik ízlik jobban a vásárlóknak.
    Amúgy meg… tudod te is jól, hogy ha nem kevered össze mondjuk hússal vagy friss gyümölccsel, akkor nyugodtan ehetsz ebből is egy-két szeletkét, mégha kalóriadúsabb is. Szóval, hajrá, Snickers-szelet!:)

  10. sedith says:

    És persze, gratulálok a cukrászkodáshoz is. 🙂

  11. Ildikó says:

    Kár, hogy csak most olvasom a hozzászólásokat, elsőként főzőtejszínnel csináltam, most ezen változtatok, bár úgy is ízlett mindenkinek.
    Köszönöm a receptet.

    Ildikó

  12. Miléna Sárközi says:

    Kedves Móni! Két kérdésen van: — Nekem a töltelék nem lett olyan szép barnás, mint a képen 🙁 Először kellett volna karamellizálni a cukrot és utána kellett volna hozzádni a vajat és tejszínt?
    – A tésztája sütés során összement. Mitől lehetett?

    Nagyon szeretem a receptjeidet, nagyon finomakat sütsz! 🙂

    Nagyon széprn köszönöm!

  13. Kedves Miléna, valószínűleg a tölteléket egy kicsit tovább kellett volna hagynod karamellizálódni, nem töltött elég időt a tűzhelyen:)
    A tészta egész picit nekem is összemegy, ezt úgy tudod kivédeni, ha a tésztára sütőpapírt terítesz, és rizst vagy babot szórsz bele, és így sütöd meg.

  14. Miléna Sárközi says:

    Nagyon szépen köszönöm válaszodat! A torta nagyon finom lett, az egész családnak nagyon tetszett! Még “így” is…. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!