Mai Móni

Életmódváltós joghurtos kockák

Utolsó vizsgám után, mintegy megköszönve családom helytállását a nehéz napokban, piskótatekercset sütöttem nekik. Nórinak és nekem pedig ezt a joghurtos kockát készítettem, amit végül a köz tüntetett el azzal, hogy hú, hát ez nagyon jó!

Hasonlóan a múltkori reform édességhez, ez is sütés nélkül, aszalt gyümölcsös alappal készült, a joghurtba pedig vaníliás eritritolt tettem, amit Vaníliavarázstól kaptam kipróbálásra. Az eritritolról már értekeztem korábban, ez egy teljesen kalóriamentes cukoralkohol, a vércukorszintre nincs hatása. Az édesítő hatása a cukorral egyenértékű, tehát semmiképp sem kell belőle több, mint a cukorból. Van egy enyhe torokkaparó utóíze, nekem legalábbis, ezért én módjával használom. Ebben a kis csomagban madagaszkári Bourbon vaníliaőrleménnyel összekevert eritritol lapul, amelynek most jó hasznát vettem.
A sütemény természetesen enélkül is elkészíthető, de ha már a jósorsom úgy hozta, hogy kaptam ilyesmit, hát miért is ne próbálnám ki, nem igaz?

A hozzávalók az alaphoz:
15 dkg aszalt szilva
15 dkg mandula
fél avokádó
agávészirup

A joghurthoz:
1 nagy pohár (450 g) natúr joghurt
1 csomag lapzselatin (6 lap), vagy ennek megfelelő mennyiségű por
2 narancs leve, egynek a reszelt héja
édesítéshez a már fent említett eritritol, vagy nyírfacukor, vagy agávészirup, vagy amit használtok

A mandulát aprítógépben összeaprítjuk, majd hozzáadjuk az aszalt szilvát, az avokádót és annyi agávészirupot, amennyivel az aprító jól összedolgozza az anyagokat. Nem kell sok, meg nem is kell nagyon édesíteni, az aszalt szilva alapból édes.
Egy 15×20 centis formába (én erre a célra egy porcelán sütőtálat használok) folpackot terítünk, belenyomkodjuk az aljába a masszát, majd a fagyasztóba tesszük.
Elkészítjük a joghurtos krémet. Ha lapzselatint használunk, azt először beáztatjuk. A narancsok levét kifacsarjuk, és annyira felmelegítjük, hogy a zselatin feloldódjon benne – a kifacsart lapok, vagy pedig a por, amit ugye nem kell külön áztatni, egyenesen a langyos narancslébe öntjük, és oldódásig kevergetjük.
A joghurtba keverjük az édesítőt, ha van vaníliánk, azt is, majd a zselatinos narancsot. Keverjük addig, amíg az édesítőnk – már ha az szemcsés – el nem olvad.
Vegyük ki a fagyasztóból az alapot, öntsük rá a joghurtot, és az egészet tegyük vissza a hűtőszekrénybe (persze már nem a fagyasztóba) addig, amíg a zselatin meg nem köt.
Kis kockákra vágjuk – 3×3 cm -, mert azért az aszalt gyümölcs és a mandula miatt nem nevezném fogyókúrás sütinek. De finom, és egy-két kocka is elég. Na jó, három.

Javaslom annak, aki hozzám hasonló módon próbál megszabadulni súlyfeleslegétől, hogy szénhidrátos étkezés végére illessze be.

(Az elkülönített étrendről itt olvashattok.)

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. aheninterior says:

    Hamar romlik az avokádó miatt, ugye?

  2. Hát,nálunk nem volt ideje… De 1 napon belül érdemes elfogyasztani.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!