Zserbógolyó – gasztroajándék is lehet!

A karácsonyi helyzet fokozódik. Utolsó napok. Tömeg a bevásárlóközpontokban.

Az utóbbi években nálunk bevált, hogy közelebbi ismerősöknek, barátoknak valamiféle saját készítésű gasztroajándékot adtunk, adtam. Az alábbi zserbógolyót, ha nem magunknak készítjük, nyugodtan elajándékozhatjuk: egyrészt, nagyon finom, nem vallunk vele szégyent, másrészt sokáig eláll, nem kell attól tartani, hogy megromlik, mire az ajándékozott kibontja.

Fotó: Petra

Hozzávalók:

30 dkg aszalt sárgabarack

20 dkg darált dió

10 dkg darált háztartási keksz

1-2 ek rum

1-2 ek sárgabarack lekvár

A bevonathoz:

10 dkg étcsoki

2 ek olaj

Fotó: Petra

A sárgabarackot késes aprítógépben apróra vágatjuk (vagy késsel felaprítjuk), összekeverjük a többi hozzávalóval. Diónyi, vagy egy kicsit nagyobb golyókat formázunk a masszából.

Mikróban (vagy gőz fölött) összeolvasztjuk az étcsokit az olajjal, jól elkeverjük, és megmártjuk benne a golyókat (fogpiszkáló vagy villa segítségével, pl.). Hagyjuk egy kicsit lecsepegni, majd rácsra tesszük dermedni.

Ennyi! Ha veszünk hozzá szép kis bonbonpapírokat, dobozkát, csinos csomag kerekedik belőle.

Fotó: Petra

További gasztroajándékok a blogon – akár az utolsó pillanatban (vagy utána) is elkészíthetőek:

Sütibefőttek 1.

Sütibefőttek 2.

Még egy sütibefőtt (nagyon csokis)

Szaloncukrok, bonbonok

Bonbonok dobozban

Lemon curd és habcsók

Fehércsokis zabpehelycsókok – szintén ajándékozható csinos dobozban .

Címkék: ,

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »