A karácsonyi helyzet fokozódik. Utolsó napok. Tömeg a bevásárlóközpontokban.
Az utóbbi években nálunk bevált, hogy közelebbi ismerősöknek, barátoknak valamiféle saját készítésű gasztroajándékot adtunk, adtam. Az alábbi zserbógolyót, ha nem magunknak készítjük, nyugodtan elajándékozhatjuk: egyrészt, nagyon finom, nem vallunk vele szégyent, másrészt sokáig eláll, nem kell attól tartani, hogy megromlik, mire az ajándékozott kibontja.
Fotó: Petra |
Hozzávalók:
30 dkg aszalt sárgabarack
20 dkg darált dió
10 dkg darált háztartási keksz
1-2 ek rum
1-2 ek sárgabarack lekvár
A bevonathoz:
10 dkg étcsoki
2 ek olaj
Fotó: Petra |
A sárgabarackot késes aprítógépben apróra vágatjuk (vagy késsel felaprítjuk), összekeverjük a többi hozzávalóval. Diónyi, vagy egy kicsit nagyobb golyókat formázunk a masszából.
Mikróban (vagy gőz fölött) összeolvasztjuk az étcsokit az olajjal, jól elkeverjük, és megmártjuk benne a golyókat (fogpiszkáló vagy villa segítségével, pl.). Hagyjuk egy kicsit lecsepegni, majd rácsra tesszük dermedni.
Ennyi! Ha veszünk hozzá szép kis bonbonpapírokat, dobozkát, csinos csomag kerekedik belőle.
Fotó: Petra |
További gasztroajándékok a blogon – akár az utolsó pillanatban (vagy utána) is elkészíthetőek:
Sütibefőttek 1.
Sütibefőttek 2.
Még egy sütibefőtt (nagyon csokis)
Szaloncukrok, bonbonok
Bonbonok dobozban
Lemon curd és habcsók
Fehércsokis zabpehelycsókok – szintén ajándékozható csinos dobozban .
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)