Nem tudom, említettem-e már, hogy az egyetemen, ahova járok (tudom, van, aki szerint ez csak szakkör), közgazdász képesítést szerzek majd turizmus-vendéglátás alapszakon, ha minden jól megy . Második év második félévében szakirányt kellett választani, és hiába orientálódtam én a borturizmus irányába, egyedül a kedvemért sajnos nem indult a szakirány – mert senki mást nem érdekelt.
Hát így kerültem az egészségturizmus specializációra, és azért van ennek a kényszernek néhány kellemes hozadéka. Például, hogy egészen érdekes óráink vannak, úgy mint wellness turizmus menedzsment, meg a rekreáció elmélete és módszertana, továbbá egészségturizmus. Az első két tárgy oktatója, Maya rendkívül szuggesztív előadó, sok érdekességet hallhattunk már tőle, ám ami ezek közül leginkább idevág a blog témájába, az a négergombóc receptje.Nem szerves része ugyan a tananyagnak, de hasznos – főleg azért, mert öt perc alatt elkészíthető édességről van szó.
Hozzávalók:
30 dkg zabpehely
5 dkg vaj
2 ek keserű kakópor
2-3 ek méz
annyi malátakávé, amennyivel formázható masszává áll össze (nem por, folyadék…)
Összegyúrjuk, kókuszreszelékbe forgatjuk.
Nos, az a helyzet, hogy nekem nem volt itthon malátakávém, csak “rendes”. Azzal gyúrtam össze, és így a gyerekeimnek túl kávés volt az íze. Ezért aztán egy tábla étcsokit megolvasztottam, és azt is belegyúrtam, nos, így már ízlett a csapatnak. Elájulva nem voltak tőle, mert mindenki a kókuszgolyó állagát várta, de ez ugye zabpehelyből készült, így nem lehetett ugyanolyan.
Aztán ma meglátogatott minket öcsém és családja, és a kisebbik gyerkőc, Kende, aki egyébként elég válogatós, egymás után úgy betolt három gombócot, hogy megnyugodtam: jó ez.
![]() |
Mit szóltok ezekhez a szemekhez? |
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Én ezt a receptet szoktam csinálni zabpehelyből:10 dkg vaj10 dkg zabpehely3,5 dkg kókuszreszelék7,5 dkg porcukor1 tk vaníliás cukor2 ek kakaópor1 ek hideg vízÖsszekeverem, kókuszba forgatom, és hűtőben kicsit kifagyasztom. Én nagyon szeretem :).
pont akartam írni, hogy micsoda szemek, mikor olvastam az utolsó mondatod 🙂 kávé nélkül egyáltalán nem áll össze?
Valami folyadék kell bele… ha nem kávé, akkor más.
Próbáld meg a karobport a kakaó helyett. Így aztán hiper-szuper egészséges :)Én minden ilyesmibe azt teszek, és van ugyanolyan jó, ha nem jobb. A kritikus sógoromnak (aki egyébként semmi egészségeset nem eszik) sem tűnik fel, hogy más az íze :)És növényi tejet is használok, amitől sokkal lágyabb lesz. Persze én nem vagyok olyan jó szakács, de az édességeket nagyon szeretem.
Ez nálunk is kapós szokott lenni. Gyors és finom 🙂
Gyönyörű kiskölyök 🙂 És ha a kávé helyett valami tök mást tennénk bele, csak mit? És ha a zabpelyhet megdarálnánk?
Hű, de jó, hogy írjátok! Én simán bele raktam volna a maláta kávét por alakban. 😀 De így lehet, hogy inkább tejjel készítem. Nem valószínű, hogy hagynánk megromlani. 😉
Lekvár, az is jó! Akkor nem kell méz.
Én is azt hittem, hogy por alakban kell a kávé 😀
gombócolvasztó szemek… a csajoknak annyi :))eliana
:))