Egyszerű sütőtökös kevert süti dióval és vaníliával

Idén korán elkezdődött a sütőtök szezonja, és bár majd igazán finom akkor lesz, amikor a fagy egy kicsit megcsípi, már most mindenütt sütőtökös receptekbe botlik az ember. Persze, nálam sem maradhat el, nem akarok úgy tenni, mintha én nem élnék az ősz e magától értetődő alapanyagával.

A másik: kaptam kipróbálásra madagaszkári vaníliarudakat a Vaníliavarázstól. Érdemes megnézegetni az oldalt, ugyanis 10 szál vanília kerül 2490 forintba, és gyönyörű nagyok, vastagok a rudak, tehát nemcsak feleannyi az áruk, mint a boltokban kaphatóaknak, de szebbek is. Most került a sütőtökös sütibe belőle… Fantasztikus illat terjengett a lakásban jó ideig.

Hozzávalók:

4 tojás

25 dkg cukor

2 dl olaj

28 dkg liszt

10 dkg durvára vágott dió

40 dkg sült sütőtök, héj és mag nélkül (tehát tisztán mérve) – a sütőtök sütése

1 csomag sütőpor

fél vaníliarúd kikapart magja

2 csipet só

A sült tököt botmixerrel pürésítjük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokosra.

Egy nagyobb edényben gépi habverővel felverjük jó habosra a tojást a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport, majd belekeverjük a tököt, a diót, a vaníliát és a sót. A masszát vajazott, lisztezett közepes tepsibe öntjük (az enyém az átlagosnál kicsit nagyobb, 29×35-ös), és 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

További sütőtökös receptek a blogon:

Sütőtök karamellszósszal

Whoopie-pie

Kókuszos-sütőtökös muffin

Sütőtökös-zabpelyhes-csokis keksz

Sütőtökös kuglóf 

Tejbedarás-sütőtökös pite

Diétás sütőtökös torta

Tejszínes sütőtök krémleves

Ötfűszeres sütőtökös pulyka

Címkék: ,

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »