Megint egy kiváló süti, ám a képek az átlagosnál is rosszabbak, ezért elnézést kérek.
Nem lett volna muszáj tejszínhabbal bevonni, de nálunk ez így nyerő.
Nem is bonyolult: kell sütni egy nagy piskótalapot, beleszabni a püspökkenyér formába, megtölteni, befedni és hűteni.
Hozzávalók:
6 tojás
6 ek cukor
5 ek liszt
Töltelék:
50 dkg túró
kb. 40 dkg görög jughurt
cukor ízlés szerint
reszelt citromhéj
2 nagy maréknyi apró kockákra vágott gyümölcs (barack, körte)
1 cs zselatin fix
A tetejére:
2,5 dl tejszín habbá verve (porcukorral ízesítve)
Készítsük el a tölteléket: botmixerrel dolgozzuk össze a túrót a joghurttal (így nem marad rögös a túró). Térjünk át habverőre, keverjük bele a zselatin fixet, a citomhéjat, majd a szükséges mennyiségű cukrot, és a végén a gyümölcsöt.
Most jön a piskótalap. Melegítsük elő a sütőt 200 fokosra, a nagy tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Üssük egy edénybe a tojásokat, dobjuk rá a cukrot, majd gépi habverővel verjük legalább 5 percig magas fokozaton. Amikor már jól felhabosodott a massza, kanalanként keverjük bele a lisztet (tehát nem egyszerre), öntsük az egészet a tepsibe, simítsuk el. Mehet a sütőbe kb. 12 percre.
Amikor megsült, húzzuk le a sütőpapírról, frodítsuk meg, és így szabjuk bele a piskótalapot a püspökkenyér formába.
Töltsük bele a krémet.
Végül fedjük be egy újabb piskótadarabbal. Nekem egy kis darabka maradt pluszban, azon kívül el is fogyott az összes tészta.
Tegyük hűtőbe pár órára, hogy a krémnek legyen ideje összeállni.
Amikor tálalni akarjuk, egyszerűen borítsuk egy tálra, és, ha gondoljuk, vonjuk be tejszínhabbal.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)