Én többszöri kísérlet és tesztelés után végül a “Marcipános Sacher-szívek” mellett döntöttem, és ajánlom jó szívvel a figyelmetekbe. Ha tehetitek, licitáljatok, segítsünk együtt a beteg gyerekeken.
Hozzávalók 18 darab dupla szív süteményhez:
10 dkg darált mandula
16 dkg liszt
4 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
16 dkg hideg vaj kockákra vágva
1 tojás
sárgabarackdzsem
20 dkg marcipánmassza
A bevonathoz:
10 dkg étcsoki
0,6 dl tejszín
kb. 2 dkg fehér csoki
Összekeverjük a tészta száraz hozzávalóit, majd a hideg vajjal összedörzsöljük a két tenyerünk között. Végül a tojást is belegyúrjuk, a tésztát gombóccá formázzuk, és fél óráig hűtőben pihentetjük.
Közben mikróban, vagy kis edényben összeolvasztjuk a tejszínt és az étcsokit. Véletlenül se forraljuk, épp csak jól olvadjon egybe a két anyag.
Előmelegítjük a sütőt alsó-felső sütés funkcióban 180 fokosra. A tésztát lisztezett gyúrólapon fél centi vastagra nyújtjuk, majd 18 nagy (kb. 5-6 centis) és ugyanennyi kis (2-3 cm) szívet vágunk ki belőle. A szíveket sütőlapra tesszük, 10 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.
Megkenjük a szíveket a barackdzsemmel, majd a marcipánt is kinyújtjuk, és 18 nagy szívet szúrunk ki belőle. A lekvárral bevont sütikre helyezzük.
Erre kerül egy pötty étcsoki (ragasztónak), rá a kis szív, és az egészet bevonjuk étcsokival. A végén az olvasztott fehér csokival díszítjük.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)