Mielőtt folytatnám Sopron és környéki kalandjaim elmesélését, a mai melegre való tekintettel inkább egy gyors salátát teszek közzé, amely a kedvenceim közé tartozik például azért, mert villámgyors, nem kell főzni-sütni, legfeljebb csak kenyeret pirítani, és bár vacsorának írtam, én bizony megenném reggel-délben-este.
Hozzávalók (4 személyre):
20 dkg konzerv csicseriborsó (550 g töltőtömegű üvegeset vettem, ennek a felét öntöttem a tálba lecsepegtetve)
1 kb. 40 dkg-s (bruttó) vörösbab konzerv lecsepegtetve
2 tonhalkonzerv, szintén lecsepegtetve
1 csomag (kb. 20 dkg) feta (jellegű) sajt kis kockára vágva, vagy kézzel szétmorzsolva
20 dkg olívabogyó
2 nagyobb, vagy 3 kisebb zöld kaliforniai paprika
kis fej lila hagyma
1 ek balzsamecet
fél citrom leve
A hozzávalókat egyszerűen csak összeöntözzük, jól elkeverjük. Ízlés szerint fűszerezhetjük még ezzel-azzal (bors, chili, apróra vágott citromfű, például). Pirított rozskenyérrel ehetjük, vagy pláne bagettel, mint a bruschettát. Óriási.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)