Mediterrán hústekercsek rétestésztában

Egyszerű, mégis különleges – fasírozott elegánsan.

Hozzávalók (16 rúdhoz):

70 dkg darált hús

1 fej lila hagyma

20 dkg feta (vagy feta jellegű) sajt

2 ek aprított olívabogyó



fűszerek: bors, bazsalikom, oregánó, őrölt kömény

1 cs. réteslap (8 lapos)

olívaolaj a lapok kenéséhez

1 felvert tojás

szezámmag

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a húst, fehéredésig kevergetjük, majd hozzáadjuk a sajtos és az aprított olívabogyót. Sózzuk, fűszerezzük, jól átkeverjük, és hűlni hagyjuk.

A réteslapokat kihajtjuk, félbe vágjuk (úgy, hogy egymáson maradnak). Egy felet deszkára fektetünk, megkenjük olajjal, ráteszünk még egy réteget, majd jó két evőkanálnyit a töltelékből.

Előbb jobbról-balról hajtjuk be a tésztát, majd feltekerjük a tésztacsík feléig; itt elvágjuk a tésztát, mert egy ilyen hosszú csíkból két tekercset készítünk. Így lesz a 8 lapból 16 tekercsünk.

Előmelegítjük a sütőt 180 fokosra. A tekercseket tepsire sorakoztatjuk, tetejüket megkenjük felvert tojással.

Megszórjuk szezámmaggal.

15-18 perc alatt szép pirosra sütjük a tekercseket.

Tálalhatjuk.

Adhatunk mellé salátát, de önmagában, egy kis majonézzel kiváló fingerfood (ha már kihűlt, persze).

Címkék: , , ,

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »