Saját fejlesztésem. Büszke vagyok rá, egész egyszerűen.
A gyümölcstől és a túrótól finom “szaftos”, tehát nem fojtós, este sütöttem, másnap valami fantasztikus volt, további napokról nem tudok nyilatkozni, mert délre elfogyott az összes.
Pedig hatalmas adag. Az én közepes tepsim kicsit nagyobb, mint az átlagos, olyan 29×35-ös, abban sütöttem,és így is szép magas lett.
Az egészben a legjobb egyébként a szemes mák. Hogy én ezt miért nem próbáltam eddig?
Annyira finom, ahogy az ember a kis mákszemekre ráharap, hogy azt nem is tudom leírni.
Próbáljátok ki.
Hozzávalók:
4 tojás
3/4 bögre cukor
1/2 bögre olaj
50 dkg túró
2 bögre liszt
1 tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
fél bögre szemes (nem darált) mák
3 bögre kockára vágott körte
A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, majd sorban az összes többi hozzávalót.
A végén beleforgatjuk a körtét.
Vajazott-lisztezett tepsibe öntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Ennyi!
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)