Miután nagyobbik lányom tíz napig Olaszországban élvezte a nagylelkű és nagyszívű Caputo család luxusszínvonalú ellátását, hazatért egy rakás ajándékkal; nekem persze mindenféle gasztro-szuvenír jutott, nem kis örömömre. Kaptam olívabogyó-pürét (nagyon finom), pisztáciakrémet (jobb, mint a nutella), fűszereket, tésztát, a család saját termesztésű narancsaiból kóstolót, illetve két litert a saját olívaolajukból; ezen kívül egy kiló aszalt paradicsomot, amivel egyszerűen nem tudok betelni.
Eszem csak úgy, mint más a chipset, meg beleteszem ebbe-abba, úgyhogy a készletem veszélyesen csappan. Olyan ízbomba minden egyes darab, hogy egyszerűen nem tudok betelni vele.
Mai nappal visszatértem a diétámhoz, miután az elmúlt időben zajlott vendégjárás okán kissé elengedtem magam; Columbo kocka, szedres quiche, mákos guba… Éjszakai gyros-ozás és fagyizás… Hát persze, hogy nem múlnak el következmények nélkül. Szénhidrát csökkentés. Ez van most.
Elkészítettem az egész család által kedvelt túrós fasírtot, csak épp most tojás és egyéb zöldségek nélkül.
A salátához összeszedtem a spájzban található zöldségeket: jégsalátát, sárgarépát, paradicsomot, paprikát, cukkinit, póré- és lila hagymát, mindent felaprítottam, összekevertem, és akkor jött az öntet.
Ehhez egy marék aszalt paradicsomot az aprítógépbe dobtam, adtam hozzá 1 ek dijoni mustárt, közel 1 dl-t ebből az elképesztően finom olívaolajból, összekevertettem úgy, hogy a paradicsomot jól összevágja a gép. Öntöttem még hozzá vagy 1 dl-t az ecetes uborka levéből, és újra kevertettem fél percig. A salátára öntöttem ezt a dresszinget… és azóta is rájárok, pedig már egy órája ebédeltem.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Én is nagyon szeretem a szárított paradicsomot. Rengeteg módszer kering a neten az otthoni szárítás módszeréről, úgyhogy ha elfogy a készleted, te magad is száríthatsz. Én nem szoktam házilag szárítani, mert nálunk hál’Istennek mindig kapható kilóra. Viszont, be szoktam áztatni meleg vízbe 1-2 órára hogy hidratálódjon, jól lecsöpögtetem, aztán egy zárható tiszta üvegbe teszem, tetszés szerint teszek bele hol ezt hol azt (kakukkfű- vagy rozmaring ágacskák, fokhagyma, stb.) és felöntöm olívaolajjal. Sokkal intenzívebben “kiadja” az ízét, nem beszélve az olajról amiben el van téve….mmmm. Csak ötletként mondom. 🙂
Köszi:)
én viszont rengeteget készítek,bár ez túlzás,tüll alatt a kertben elkészül magától, aztán megy szinte mindenbe,mert ízbomba bizony:)