Mákos Columbo – meggyes süti sütés nélkül

A nagy sikerű Columbo kocka új verziója.

Vendégeink akadtak az elmúlt napokra, egyikük kifejezett kérése volt, hogy amikor majd nálunk lesz, ezt az édességet készítsem el neki. El is kezdtem, és akkor eszembe jutott, hogy van egy csomó maradék cukros mákom a múlt hétről, a nagy mákos guba projektről.

Elképzeltem a meggyes alapot a mákkal és a csokival… és nem is volt semmi kételyem a siker felől.

Hogy ne kelljen ide-oda kattintani, leírom az egész receptet, nemcsak a változtatást.

Hozzávalók:

alsó szint:

2 üveg meggybefőtt

20 dkg búzadara

középső:

25 dkg darált mák

10 dkg cukor

kb. 1 dl tej

a tetejére:

25 dkg csoki

2,5 dl tejszín

A meggybefőttet lábasba öntöm, felforralom, beleöntöm a darát, és két-három percig főzöm, majd vízzel kiöblített tepsibe borítom a meggyes masszát. Hűlni hagyom.

A mákot összekeverem a cukorral,és felfőzöm a tejjel. Annyi tej kell csak rá, hogy sűrű massza legyen ez is, semmiképpen nem folyós. Mehet a meggyre. Kihűtöm.

Kis lábaskában hazahozta  felmelegítem a tejszínt, beletördelem a csokit, és felolvasztom benne teljesen – az egész 60 fokosnál ne legyen forróbb. A mákra öntjük, és teljesen kihűtjük. Akkor a legjobb, ha egy éjszakát áll a hűtőben.

Címkék: , ,

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »