Sonkás-krémsajtos csigák túrós-olajos tésztából

Nemrég kerestem valamelyik receptemet, és ott mérgelődtem az archívumnál, hogy micsoda címeket adok sokszor, nem utal a receptre. Úgyhogy most tessék, ott van teljesen korrektül.

Valójában a húsvéti – vagy egyéb időszakban – keletkezett maradékok eltüntetésére tökéletes ez a tészta, amellett pedig tízóraira kiváló. Gondos anyák elkészíthetik…

Sőt, a kevésbé gondosak is. Ugyanis nem kell hajtogatni, keleszteni, várni, izgulni, hogy jó lesz-e, csak összegyúrni, nyújtani, tölteni, sütni.

Hozzávalók:

25 dkg túró

30 dkg liszt

2 tk sütőpor

1,5 dl kefir/joghurt

1 tk só

5 ek olaj

A töltelékhez:

maradék füstölt sonka

krémsajt

fél vöröshagyma

1 tojás



bors

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.

A töltelékhez mindent az aprítógépbe dobálunk, összeaprítjuk. Ha lett volna főtt tojás, azt is beleraktam volna. Vagy maradék pörköltet, sült húst, sajtot, fasírozottat, bármit.

A sütőt előmelegítjük 200 fokosra.

A tésztát vékonyra, és amennyire tudjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, elosztjuk rajta a tölteléket (próbáljuk ne túl folyósra készíteni, mert megszenvedünk vele!), majd felcsavarjuk, és olyan másfél centis szeletekre vágjuk.

Az így kapott csigákat elhelyezzük egy sütőpapírral borított tepsin, nem túl közel egymáshoz. 200 fokon 25 perc alatt sült meg (alsó-felső sütéssel).

És amikor már majdnem kész, egy önként jelentkező – férj avagy gyerek – vegye elő az abroszt…

Bár frissen is finom, ha este sütjük, pont jó lesz másnap tízóraira.

Címkék: , ,

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »