Mai Móni

Sonkás-krémsajtos csigák túrós-olajos tésztából

Nemrég kerestem valamelyik receptemet, és ott mérgelődtem az archívumnál, hogy micsoda címeket adok sokszor, nem utal a receptre. Úgyhogy most tessék, ott van teljesen korrektül.
Valójában a húsvéti – vagy egyéb időszakban – keletkezett maradékok eltüntetésére tökéletes ez a tészta, amellett pedig tízóraira kiváló. Gondos anyák elkészíthetik…
Sőt, a kevésbé gondosak is. Ugyanis nem kell hajtogatni, keleszteni, várni, izgulni, hogy jó lesz-e, csak összegyúrni, nyújtani, tölteni, sütni.

Hozzávalók:
25 dkg túró
30 dkg liszt
2 tk sütőpor
1,5 dl kefir/joghurt
1 tk só
5 ek olaj

A töltelékhez:
maradék füstölt sonka
krémsajt
fél vöröshagyma
1 tojás

bors

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
A töltelékhez mindent az aprítógépbe dobálunk, összeaprítjuk. Ha lett volna főtt tojás, azt is beleraktam volna. Vagy maradék pörköltet, sült húst, sajtot, fasírozottat, bármit.

A sütőt előmelegítjük 200 fokosra.
A tésztát vékonyra, és amennyire tudjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, elosztjuk rajta a tölteléket (próbáljuk ne túl folyósra készíteni, mert megszenvedünk vele!), majd felcsavarjuk, és olyan másfél centis szeletekre vágjuk.

Az így kapott csigákat elhelyezzük egy sütőpapírral borított tepsin, nem túl közel egymáshoz. 200 fokon 25 perc alatt sült meg (alsó-felső sütéssel).
És amikor már majdnem kész, egy önként jelentkező – férj avagy gyerek – vegye elő az abroszt…

Bár frissen is finom, ha este sütjük, pont jó lesz másnap tízóraira.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gabika says:

    Szerintem ha én ennek nem kb éjfélkor állok neki, akkor nem, hangsúlyozom, NEM lesz jó másnap tízóraira! Mert egy falat sem marad belőle… :))

  2. Borcsa says:

    Csatlakozom az előttem szólóhoz! Én éppen most győzködöm magam, hogy a családom érkezése előtt már igazán nem kellene többet ennem a frissen kisült csigákból (a két végének nem lett szép a formája, azokat azért illett eltüntetnem, mielőtt hazaérnek, nem?;-))

  3. yokkoa says:

    Nálunk épp most sül: tényleg mindenféle van benne: sajtkrém, tejföl, tejszín, brynza, füstölt sajt és pirított bacon. Sőt, a tésztájában bazsalikomos olívaolaj van, mert ilyet találtam itthon. Már alig várjuk, hogy elkészüljön!!!

  4. yokkoa says:

    ja, és még valami:van egy süteményes-könyvem, amit olvasók receptjei alapján cukrászok állítottak össze. A tippek résznél ez áll:”Miért jobb a sütőpornál a szódabikarbóna? A sütőpor összetett anyagokból készül, míg a szódabikarbonát az emberi szervezet is termeli, ezáltal természetes módon lebomlik a szervezetben. Ha kellő mennyiséget használunk jobb a lazítóhatása, és finomabb süteményt kapunk.”Mióta ezt olvastam, azóta csak szódab.-t használok, nekem ugyanúgy bevált.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!