Túrós tésztájú pite – gyors második tartalmas leves után

Ezt a receptet Chef Vikitől, a Házias konyha háziasszonyától hoztam, kisegített a bajban, amikor épp nem tudtam, hogy a maradék raguleves után mi a csudát készítsék. Palacsinta volt már előtte.

Ez a kis egyszerű tészta nagyon finom, osztatlan sikert aratott a családban, és bevonult a halhatatlan remekművek közé.

Hozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt (én a felét zabpehelyliszttel váltottam ki)

25 dkg túró

1 kis pohár natúr joghurt (175 g) – nekem csak egy fél volt itthon, kefirrel egészítettem ki

3-5 ek. olaj

1 cs. sütőpor

1 tojás

só, bors

A tetejére:

3-4 dl tejföl

lila hagyma

húsos szalonna/sonka/kolbász

reszelt sajt

fűszerek ízlés szerint

A sütőt előmelegítjük 180 fokosra.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.

 Lisztezett deszkán kinyújtjuk, sütőpapírral borított tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük tejföllel jó vastagon, és mehet rá, ami van: sonka, húsos szalonna, lila hagyma, sajt.

180 fokon 30 perc, és kész!

Nagyon finom, hatunknak éppen elég volt.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »