Ezt a receptet Chef Vikitől, a Házias konyha háziasszonyától hoztam, kisegített a bajban, amikor épp nem tudtam, hogy a maradék raguleves után mi a csudát készítsék. Palacsinta volt már előtte.
Ez a kis egyszerű tészta nagyon finom, osztatlan sikert aratott a családban, és bevonult a halhatatlan remekművek közé.
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt (én a felét zabpehelyliszttel váltottam ki)
25 dkg túró
1 kis pohár natúr joghurt (175 g) – nekem csak egy fél volt itthon, kefirrel egészítettem ki
3-5 ek. olaj
1 cs. sütőpor
1 tojás
só, bors
A tetejére:
3-4 dl tejföl
lila hagyma
húsos szalonna/sonka/kolbász
reszelt sajt
fűszerek ízlés szerint
A sütőt előmelegítjük 180 fokosra.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, sütőpapírral borított tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük tejföllel jó vastagon, és mehet rá, ami van: sonka, húsos szalonna, lila hagyma, sajt.
180 fokon 30 perc, és kész!
Nagyon finom, hatunknak éppen elég volt.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)