Egészen délután 5-ig egyedül vagyok itthon.
Néha jólesik egy-egy ilyen nap, és bár vannak feladataim, amelyeket el kell végeznem, kimondottan örülök, hogy például nem muszáj “rendes időben” ebédet prezentálnom.
Lustaságom azonban most valami olyan finomságot eredményezett, amit meg kell osztanom veletek: a körözött (és nem kőrözött, legkevésbé kőrőzött) alternatívájaként bújt elő az aprítógépből, ahova alkotóelemeit küldtem:
15 dkg túrót
3 ek tejfölt
1 ek kapribogyót
3 szardellafilét
2 tk olasz fűszerkeveréket (tartalma: fűszerpaprika, oregánó, bazsalikom, chili mag, fokhagyma, koriander, kakukkfű, zeller)
Összekevertettem, és készen volt. Később eszembe jutott, hogy akár gombafejekbe is tölthettem volna.
Mindegy, egyelőre ez a mai nap fénypontja. Ha mama műtétje jól sikerül, az lesz a másik.
Van valami jó túrókrém-variációtok?
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Nem hangzik rosszul. Milyen ízt ad neki a kapribogyó? Önmagában ettem már, úgy nem gyözött meg.Üdv Károly
Károly, én nagyon szeretem önmagában is; mivel maga a bogyó savanyú lében ázik, ezért savanykás ízt ad a túrónak, de nagyon finoman savanykásat. A szardella meg odateszi magát, mint ízfokozó, mellette a fűszerek kicsit kiegészítik…hmmmm, nagyon jó volt! Meg is ettem az egészet egyedül.
Már sokszor olvastam Nálad, hogy szardellával (is) “ízesítesz” ezt-azt.Milyen ízt ad? Ha publikus, hol kapható és melyiket használod?Köszi
Hajni, a szardella tömény nátrium-glutamát,természetes formában. Egyáltalán nem lesz tőle halízű semmi, bátran próbálkozz vele. Én az Aldiban veszem általában, kis üvegben van; kapható sima filé, illetve az ajókagyűrű néven is ismert kapribogyó köré tekert filék formájában.
Hogy van a mamád, Móni?
Nem jól, sajnos.
Szia!Nálunk menő a kőrözötthöz hasonló kence, ami csak annyiban más, hogy pirospaprika helyett curry kerül bele.Sajnálom, hogy a mamád nincs jól. Gondolok rá, hogy jobban legyen.birskorte
Halihó ! Ez de jól hangzik ! Én a túró, tejföl kombinációhoz medvehygmát, icipici borsot keverek. Vagy snidling és friss zöldhagyma aprítva. Piritóson a legfinomabb ! 🙂