Tegnapra voltam hivatalos a Diridongó játszóházba, ahol kisgyerekes anyukákkal beszélgettem a főzés körüli témákról. Szóba került az egészséges táplálkozás, a gyerekek szoktatása különböző ételekhez, kérdezték, milyen alapanyag-lelőhelyeim vannak, és aztán elhangzott egy kérdés, amire mindenki várakozóan tekintett rám: mondjak rém egyszerű, gyorsan elkészíthető ételeket.
Nahát, azzal meg nem is készültem.
Mert felírtam magamnak a bloggal kapcsolatos dolgokat, felírtam a tudatos vásárlás és az egészséges táplálkozás témájába tartozó gondolatokat, meg emlékeztetőül, hogy FlyLady, ha mondjuk a takarításra terelődne a szó…
(És itt most teszek egy kis kitérőt: többen érdeklődtetek nálam e-mailben és kommentben egyaránt, hogy állok a FlyLadyvel. Most elmondom: sehogy. FlyLady a költözésnél elrepült. Vagy a régi lakásban maradt. Itt egyszerűen nem találok rá, akkora ez a ház, hogy még a mosogató esti kitörölgetését megcsinálom, mert tényleg jó érzés reggel tiszta mosogatóra kijönni a konyhába; de a többivel elvesztem. Ez most nem panasz, örülök, hogy végre elférünk, csak még bele kell jönnöm a saját ritmusunkba. Vagy alakítani kell rajta, nem tudom.)
Tehát, mindenre fel voltam készülve, de gyors receptet nem tudtam ajánlani hirtelen. Illetve, egy eszembe jutott, a camembert leveles tésztában sütve, de kiderült, hogy ezt a sajtot 1 év alatti gyerekek nem is ehetik.
Az egyik anyuka viszont nekem mondott egy jó kis receptet, méghozzá olyat, amit én régebben többször készítettem is, de aztán megfeledkeztem róla. Az a jó benne, hogy öt perc alatt össze lehet dobni, a többit a sütő végzi el.
Hozzávalók:
kb. 8 szelet bacon (annyi, amennyivel a tepsit ki tudjuk bélelni)
1 kg csirkemell
1 kg fagyasztott vegyeszöldség (én szeretem a FeVita márkájú Ínyenc zöldségkeveréket)
2 nagy pohár tejföl
20 dkg reszelt sajt (trappista, például, de lehet füstölt is, ha mindenki szereti)
só
bors
oregánó
Először a csirkemellet felszeleteljük, majd a sütőt előmelegítjük 190 fokosra.
Én a 30×28-as tepsimben készítettem: első lépésben kibéleltem a baconnel.
Rárakosgattam a hússzeleteket.
Ráöntöttem a zöldséget (igen, így fagyottan).
A tejfölt összekevertem 1 ek sóval, 1 kk borssal, és 1 tk oregánóval, majd eloszlattam a zöldségen. Végül sajtot reszeltem rá, és már ment is a sütőbe. 1 óra alatt sült szép pirosra.
A tepsiben jó sok levet eresztett, ennek nagyrészét leöntöttem egy edénybe, és leveshez használtam fel. Ez az étel fogyókúrás étrendbe is remekül beilleszthető (a zsírtartalom csökkentéséhez akkor használhattok sovány sajtot, ill. alacsony zsírtartalmú tejfölt), próbáljátok ki!
Köszi Diának a receptet, és mindenkinek, aki ott volt, köszönöm az érdeklődést!
Ja igen, és kaptam ajándékba egy könyvet, ám ez nekem megvan, még Mandy adta karácsonyra, amikor ő volt az én gasztroangyalom.
A címe nem célzás, csak jópofa…
Szóval, azt mondtam Andinak, a játszóház vezetőjének, ha beleegyezik, ezt a példányt kisorsolom a blogon.
Lehet rá jelentkezni, most még állandó olvasónak sem kell hozzá lenni, viszont egy kérésem van: írjátok meg, miről olvasnátok szívesen itt a blogon!
A kommenteket várom mondjuk vasárnap délig. Utána sorsolok, a korábbiakhoz hasonlóan, a véletlenszám-generátor segítségével. Ezért a kommentek között én most nem vegyülök el (úgy értem, nem fogok hozzászólni), mert az csak bezavar a számolásnál.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)