Sült gyökérzöldségeket prezentáltam már nektek, akkor tökmagolajjal és krémfehér sajttal, és most a diétás étrendem miatt újra elővettem a receptet, de egyszerűsítettem, és kipróbáltam sütőzacskóban: kiváló lett!
Nagyszerű köret, ha unjátok a párolt zöldségeket, ez jó és olcsó alternatíva.
Hozzávalók (4 személyre):
1 zeller
3 szép nagy szál sárgarépa
3 szép fehérrépa
1 póréhagyma
6-8 gerezd fokhagyma
só
bors
1 ág rozmaring
néhány bazsalikomlevél
1 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
sütőzacskó
190 fokosra előmelegítjük a sütőt.
A gyökereket megtisztítjuk tetszés szerinti hasábokra vágjuk. Csak lazán, szabadon. A póréhagymáról levágjuk a szétágazó leveleket, hosszában félbevágjuk, és kimossuk a levelek közül az esetlegesen ott levő port, földet. Az összes hozzávalót a sütőzacskóba tesszük, a balzsamecettel, az olívaolajjal és a fűszerekkel együtt. Lezárjuk a zacsit, megpróbáljuk benne eloszlatni a balzsamecetet meg az olajat, amennyire lehet. A zacskóra vágunk egy kis lyukat a nyakánál, hogy azért a felesleges gőzök távozhassanak, és mehet a sűtőbe, egy tepsin.
Kb. 40-45 perc, és tálalhatunk.
Ehetjük magában is, kicsit felturbózva valami sovány sajttal, joghurttal, túróval, juhtúróval pláne…
Nagyon finom.
Ami miatt kissé mérges voltam magamra, az az, hogy előre eldöntöttem, teszek bele citromcirkot, de hát nem elfelejtettem…?
Amúgy, hétfőn az edzőteremben (november óta fitnesszelek hetente háromszor) az egyik lány azt mondta, határozottan látszik rajtam, hogy vékonyabb lettem! Úgyhogy előre a megkezdett úton, éljen a diétás étrend és a heti háromszori minimum egy óra mozgás.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: