Régi kedvenc diétásra hangolva

Van itt ez a nagy kedvencünk, a majorannás májragu almás palacsintával, amit ritkán készítek, mert hosszú idő elmegy a máj lelkiismereti kóserítésével, de ha már azon túljutok, mindig örülök, hogy ezt az ételt választottam. Mindenki szereti, még én is, pedig a belsőségeket illetően rendkívül finnyás vagyok.

Na de most, hogy TÉNYLEG elszántam magam néhány (na, jó, úgy nagyjából 10) kiló leadására, muszáj volt diétásítanom, legalább a magam, és hozzám csatlakozó nagyobbik lányom részére.

Be kell vallanom, karácsonykor, bármennyire is nem akartam, csak elszaladt velem a ló. Gyengém a mákos bejgli és a flódni, hát ez meg is látszott rögtön az ünnepek után. De most elszánt vagyok, és megmutatom nektek is, miket eszem.

A ragu elkészítésében csak annyit módosítottam, hogy 12 százalékos tejfölt tettem bele.

Az almás palacsintákat pedig kettőnknek a következők szerint készítettem:

10 dkg zabpehelylisztes keverék*

kb. 2,5 dl 1,5 %-os tej

1 tojás

csipet só

10 dkg reszelt alma

A tejben elkevertem a tojást, majd abban a lisztkeveréket, és beleforgattam az almát. Állni hagytam, és teflonserpenyőben jó tenyérnyi palacsintákat sütöttem a masszából. 12 darab lett belőle.

* ennek a receptjét egyszer korábban leírtam:

20 dkg zabpehelyliszt

5 dkg teljes őrlésű tönköly búzaliszt

1 ek búzasikér

1 ek szójaliszt

1 ek szójafehérje izolátum

1 ek zabkorpa

Ezt a keveréket érdemes nagyobb mennyiségben (arányosan növelve mindent) bekészíteni egy fémdobozba, aztán mindig annyit használni belőle, amennyi éppen kell. Elmondtam már azt is, hogy az ötlet Szóó Judittól származik, azonban az ő lisztkeverékének a receptjét nem írhatom le, mert perel érte. Kevertem hát én egy másikat.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »