Kabát a gombhoz: az a bizonyos fogyókúrás fasírt

Tegnap már elmeséltem, a Nigella-féle zöldköret miképpen került nálunk az asztalra, most megosztom veletek a mellé készült fergeteges egybensült fasírt receptjét is. Aki fogyókúrázik, vagy egyszerűen csak nem akar hízni,  vagy kipróbálna valami újat, annak feltétlenül ajánlom.

Hozzávalók kb. 4 személyre (nem egyszerre fogy el ennyi…):

70 dkg darált hús (én pulykát vettem)

2 szál sárgarépa

25 dkg túró

1 tk pirospaprika

1 kk őrölt kömény

1 ek szárított zöldség

1 ek mustár

1 ek só

fél kk őrölt bors

1 tojás

+ 4 keményre főzött tojás

A sütőt előmelegítettem 180 fokosra.

A répákat megpucoltam, és aprítógéppel összevágattam. A fasírt összes hozzávalóját egy tálba tettem, jól összekevertem.

Egy tepsit enyhén kizsíroztam ott, ahova a húsmasszát szándékoztam tenni. Beletettem a húst, a tetejére ráraktam a megpucolt főtt tojásokat, és belenyomkodtam.

Nem volt más hátra, mint megformázni a fasírtot, és beküldeni a 180 fokos sütőbe 1 órára.

Utána már csak fel kellett szeletelni, és tálalni; javaslom a már említett Nigella-féle zöldborsós körettel együtt, nagyon finom – és nem is hizlal.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »