Tegnap már elmeséltem, a Nigella-féle zöldköret miképpen került nálunk az asztalra, most megosztom veletek a mellé készült fergeteges egybensült fasírt receptjét is. Aki fogyókúrázik, vagy egyszerűen csak nem akar hízni, vagy kipróbálna valami újat, annak feltétlenül ajánlom.
Hozzávalók kb. 4 személyre (nem egyszerre fogy el ennyi…):
70 dkg darált hús (én pulykát vettem)
2 szál sárgarépa
25 dkg túró
1 tk pirospaprika
1 kk őrölt kömény
1 ek szárított zöldség
1 ek mustár
1 ek só
fél kk őrölt bors
1 tojás
+ 4 keményre főzött tojás
A sütőt előmelegítettem 180 fokosra.
A répákat megpucoltam, és aprítógéppel összevágattam. A fasírt összes hozzávalóját egy tálba tettem, jól összekevertem.
Egy tepsit enyhén kizsíroztam ott, ahova a húsmasszát szándékoztam tenni. Beletettem a húst, a tetejére ráraktam a megpucolt főtt tojásokat, és belenyomkodtam.
Nem volt más hátra, mint megformázni a fasírtot, és beküldeni a 180 fokos sütőbe 1 órára.
Utána már csak fel kellett szeletelni, és tálalni; javaslom a már említett Nigella-féle zöldborsós körettel együtt, nagyon finom – és nem is hizlal.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Nagyon jó ötlet a sárgarépa! Én zabkorpával (zsemlemorzsa helyett) szoktam csinálni a karcsú fasírtot 🙂
Érdekes, feltétlenül ki fogom próbálni. Úgy látom, Felétek is olyan a tojás mint nálunk, nem lehet szépen megtisztítani. Szilveszterkor 10-ből 10-et sikerült rondán kihámozni a héjából. Mitől van ez?
Nem tudom!!! És olyan mérges voltam… Pedig úgy csináltam, ahogy szoktam: sós vízben főzni, hirtelen lehűteni – máskor ez beválik. HOgy most miért nem, fogalmam sincs…
Szóról szóra úgy csinálom, ahogy Te, és már évtizedek óta, de ez a probléma valahogy tavaly jelentkezett először. Mindegy, hogy bolti tojás, vagy saját tyúkom tojta, roppantul fellőttem az agyamat én is.
Aztán azt csináltam, hoyg berepesztettem a tojáshéjat,és úgy hagytam ázni még a vízben… az mintha segített volna.
A bolti tojást nem ismerem,a sajátból mindig a régebbit főzöm,annak könnyen lejön a héjaGina
Nagyon finom lehet ez a fasírt, remek ötletet adtál éppen diétán vagyunk. Jövőhétre be is iktatom, köszi a receptet.:)
Én is úgy tudom, hogy minél régebbi, annál könnyebben jön le a héja. A friss a gyötrelmes.Én is felvettem a kipróbálandó receptek közé ezt a fasírtot! Köszi!
Ahogy megfőtt a tojás beborítom a mosogatóba. Még oda is csapkodom, hogy jól berepedjen a héja. Úgy engedek rá hidegvizet és hűtöm ki. 90%-ban működik.