Hajnaltájt látomásom volt. Nigella, a hihetetlen kisugárzású jelenség készített kiváló köretet egy tepsi kolbászos csirke mellé; pont olyat, amelyhez minden hozzávaló adott volt itthon.
Aztán rájöttem, hogy nem látomás.
Történt ugyanis, hogy Zsófi, a legkisebb gyermek rosszat álmodott, és lejött hozzánk valamivel négy óra után, megzavarva ezzel a család ritmusába nagyjából beleszokott kiskutyát, aki a mozgás és a fény miatt úgy döntött, hogy már reggel van, és odaállt nyüszíteni hálószobánk ajtajába.
Anyám, anyám, ébredj, és vigasztalj engem – fordítottam le panaszos vonyítását magamnak, és öt perc után megadtam magam. Hozzáteszem, ezt a döntésemet a hálószobában jelenlevő másik, immár két személy is buzgón támogatta.
A jószágot egyből az udvarra tereltem, nem eredménytelenül, majd a nappaliban a kanapéra hevertem, és mivel nem akartam különböző játékokat játszani a kölyökkel, bekapcsoltam a tévét, egészen pontosan a CNN-t – ott nem bombáznak váratlanul hülyébbnél hülyébb reklámokkal. A kutya azonnal a tévé elé ült, és feszült figyelemmel követte az amerikai elnökválasztás előkészületeit.
Aztán csak arra emlékszem, hogy Nigella főz, a kutya meg alszik a szőnyegen.
Valószínűleg ráfeküdtem a távirányítóra, ami így a CNN-ről a TV Paprikára kapcsolta a varázsdobozt. Vagy Bogyó nyomta át, gondolta, elég már a politikából.
Nos, ez a fent említett köret roppant egyszerű volt: zöldhagyma, zöldborsó, jégsaláta.
Kevés olajon (bár most, hogy belegondolok, Nigella biztosan vajon) megdinsztelte a karikára vágott zöldhagymákat, ráöntött fél kiló zöldborsót, majd amikor már majdnem teljesen puha volt, két fej felkockázott jégsalátát adott hozzá. Öt perc múlva készen volt.
Én a következő mennyiségekkel dolgoztam:
3 szál zöldhagyma
45 dkg zsenge zöldborsó
1 fej jégsaláta
só
bors
Extra fűszerként került bele nagyon apróra vágott, pontosabban olívaolajjal és egy csokor korianderzölddel összeturmixolt citromcirok, azaz lemongrass, de erről a fűszernövényről hamarosan írok. Szóval, ebből a pesztó-szerűségből egy púpos teáskanálnyit dobtam rá, amitől különlegesen finom, enyhén citromos íze lett. Ja igen, és egy evőkanálnyi hojszin szószt adtam még hozzá, amiről eddig csak OZ receptjeiben olvastam a Laptopkonyhán, és most végre kaptam, ugyanúgy Grazban, mint a citromcirkot. Na, de majd írok erről is hamarosan.
Meg arról is, hogy micsoda fantasztikus, ugyanakkor diétás egybensült fasírtot találtam ki Nigella körete mellé, ami azért így már egy kicsit az enyém is lett.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
hálás lehet a család a kutyának, hogy miatta ily csodásfinom köret rittyentődött össze:)))))
Hát igen…soha nem gondoltam volna, hogy egyszer hajnali fél 5-kor Paprika TV-t fogok nézni…:)))
Ez nekem is kedvenc köretem Nigellától.Egyszer megpróbáltam a sült salátaszíveket is, de nem sikerült úgy, mint az övé.
Elégedett, szépe új esztendőt kívánok nektek! Szeretettel: Gabika
Az aldiban van egy üdítő és az kapható ilyen lemongrass-os ízben is. A képen olyan, mintha újhagyma lenne… :))
Én meg azt, hogy Zsömi kutyánk éberségének köszönhetően cirka ugyanekkor besurrani vágyó tolvajt zavarunk el…
Mármint, ez álom volt, Márti? Vagy valóság?Gabika, köszönöm szépen itt is:))Chlim design, tényleg olyan kicsit – de keményebb, nekem inkább ilyen kis dobverők jutottak róla eszembe.
Valóság, a legteljesebb mértékben.
Kipróbáltam, nagyon finom. Igaz én is csak emlékből, ezért kicsit más lett 🙂