Marcipános-mákos holdak

Kisebb gyerekeim, ha az osztályukkal könyvtárba mennek, mindig hoznak onnan nekem is valamit, persze, általában szakácskönyvet. Most éppen Zsófi lepett meg a “Karácsonyi édességek” c. művel, az alábbi süti alapötlete ebből a könyvből származik, de saját fejlesztés. Eredetiben ugyanis mandulás-marcipános, de nekem most épp nem volt itthon mandulám.

Nem fogyókúrás.

Viszont remek közös elfoglaltság lehet a sütögetni szerető gyerek(ek)kel, lehet nyújtani, szaggatni, tepsibe rakosgatni, és mivel a sütés nagyon rövid ideig tart, hamar élvezhető a közös munka gyümölcse.

Hozzávalók:

20 dkg marcipánmassza

7,5 dkg átszitált porcukor

15 dkg darált mák

1 púpozott ek étkezési keményítő

1 tojásfehérje

1 citrom reszelt héja

1 ek rum

A hozzávalókat egészen egyszerűen összegyúrjuk, majd porcukorral szórt gyúrólapon/deszkán jó fél centi vastagságúra nyújtjuk.

Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, a sütőt előmelegítjük 170 fokosra.

És kezdődhet a móka.

A maradék részeket újra összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk.

A fekete holdakat a sütőlapra sorakoztatjuk, és 8-10 perc alatt megsütjük őket. Azonnal vegyük ki a sütőből a tepsit, különben a sütik kiszáradnak, és rágósak lesznek. Akkor van készen a süti, amikor még kicsit nyirkos a teteje.

Kb. 30 darab lesz belőle (a forma méretétől függően, persze). Nem marad ilyen fekete.

Címkék: , ,

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »