Kisebb gyerekeim, ha az osztályukkal könyvtárba mennek, mindig hoznak onnan nekem is valamit, persze, általában szakácskönyvet. Most éppen Zsófi lepett meg a “Karácsonyi édességek” c. művel, az alábbi süti alapötlete ebből a könyvből származik, de saját fejlesztés. Eredetiben ugyanis mandulás-marcipános, de nekem most épp nem volt itthon mandulám.
Nem fogyókúrás.
Viszont remek közös elfoglaltság lehet a sütögetni szerető gyerek(ek)kel, lehet nyújtani, szaggatni, tepsibe rakosgatni, és mivel a sütés nagyon rövid ideig tart, hamar élvezhető a közös munka gyümölcse.
Hozzávalók:
20 dkg marcipánmassza
7,5 dkg átszitált porcukor
15 dkg darált mák
1 púpozott ek étkezési keményítő
1 tojásfehérje
1 citrom reszelt héja
1 ek rum
A hozzávalókat egészen egyszerűen összegyúrjuk, majd porcukorral szórt gyúrólapon/deszkán jó fél centi vastagságúra nyújtjuk.
Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, a sütőt előmelegítjük 170 fokosra.
És kezdődhet a móka.
A maradék részeket újra összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk.
A fekete holdakat a sütőlapra sorakoztatjuk, és 8-10 perc alatt megsütjük őket. Azonnal vegyük ki a sütőből a tepsit, különben a sütik kiszáradnak, és rágósak lesznek. Akkor van készen a süti, amikor még kicsit nyirkos a teteje.
Kb. 30 darab lesz belőle (a forma méretétől függően, persze). Nem marad ilyen fekete.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)