Nagy nap

Izgulok.

Ma lesz az ajándék vacsora, tudjátok, amiről jó egy hete írtam, hogy ajándék leszek.

Az előétel az abban a posztban leírt “parmezános-mandulás keksz mézzel karamellizált körtével és füstölt kacsamellel” lesz, mellé Mészáros Pinot Noir Rosé.

A leves a szardellás fokhagymaleves, de nem mandulával, hogy ne legyen már mindenben mandula.

A főétel a tésztában sült barna sörös-gombás marharagu, a Sárosdi pince 2007-es Cabernet Franc-jával.

A desszert almás-mazsolás mascarponés tésztakosárka lesz, legalábbis jelen állás szerint, de még nincs teljesen készen a fejemben… Nem szabad, hogy túl édes legyen, a bor már megvan hozzá, mégpedig Tokaji késői arany, 2008-as, édes. A desszert nem lehet édesebb a bornál.

Persze, ilyenkor mindig becsúszik valami gikszer, valami nem úgy sikerül, mint a múltkor, amikor tökéletes lett…

Most például a leves: mivel lejöttünk a fehér lisztről családilag, teljes kiőrlésű kenyér van itthon, ezzel sűrítettem. Finom, csakhogy a búzakorpa, ami kivált a kenyérből, kaparja a torkomat. Leszűrtem már a levest a legfinomabb szűrőmön át, én még mindig érzem.

Ágnes asszony a lepedőjét mosta, én a levesemet szűröm.

Más indíttatásból, persze.

Szóval, legyetek szívesek, drukkoljatok nekem, hogy jól sikerüljön a vacsora. Nem szeretném elrontani senki szülinapját…

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »