Tehát akkor fogyókúra, tegnaptól.
Először is, aki velem tart, annak ajánlom figyelmébe ezt az írást az alapelvekről, mert vannak bizonyos dolgok, amiket el kell határoznunk.
Az egyik ilyen, hogy senki után nem esszük meg a maradékot. Anyósom szokta mondani, amikor különösen nehéz szívvel dobott a kukába valami ételt, hogy “majd úgy vesszük, mintha megettük volna”. Ismerjük el, hogy a világon senkivel nem teszünk jót, ha megesszük a tányéron hagyott falatokat. Nekünk viszont plusz kalóriákat jelentenek, és egy újabb okot arra, hogy majd holnaptól kezdjük el a fogyókúrát. Vagy diétát. Vagy életmódváltást, kinek hogyan tetszik.
A másik, hogy nem koplalunk! Ajánlom, hogy tartsatok otthon puffasztott rizst, vagy búzát, én abból szoktam enni, ha rám tör az éhség. Koplalni nem szabad, az a testnek sem, és a léleknek sem jó. A koplalással levetett kilók pillanatok alatt vissza is jönnek, úgyhogy csak kevés ideig vagyunk előbbre ezzel a módszerrel.
Három: vegyünk érzékeny búcsút a fehér liszttől, és a fehér lisztből készült sütiktől, péksütiktől, és kezdjünk el alternatív irányokba elmozdulni. Használjunk például teljes kiőrlésű tönkölylisztet, zabpehelylisztet, elkészíthetjük a Szóó Judit-féle kilófaló lisztkeveréket (nem tudom, én annak az összetételét beírhatom vajon ide, vagy nem?), vagy, aki bírja pénztárcával, vehet norbis liszteket (meg akit nem zavar a sok adalékanyag, persze).
Négy: a mozgás, az elkerülhetetlen. Én továbbra is a callaneticset tartom a legjobbnak, de kétségkívül unalmassá válik a gyakorlatsor viszonylag hamar. Én filmet nézek közben…
De például napi 15 perc séta (nem andalgás) is sokat számít.
Ezek után jöjjön egy recept: ma reggel találtam ki magamnak, és a nagyobbik lányomnak, aki már egy ideje kéri, hogy neki külön nem hizlaló ételt készítsek.
Kellett hozzá:
kb. 20 dkg sült sütőtök
2 tojás
1 ek fruktóz
5 ek zabpehelyliszt
csipet só
Aprítógépbe tettem mindent, és jól összekevertettem. A masszát állni hagytam öt percig, majd teflon serpenyőbe tenyérnyi köröket tettem belőle egy kanál segítségével. Kis lángon megsütöttem a kis palacsinták mindkét oldalát.
Üresen ettük, mert nagyon elszántak vagyunk. Akinek kell jobban az édes, tegyen rá fruktózzal készült lekvárt (a DM-ben szoktam ilyesmit venni).
Sajnos, fotó nincs. Korán volt még.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Móni, miért nem inkább Nordic Walking mozgásként? Az jobban megmozgat, és hegymenet is könnyebb. ;)üdv Károly
Mar masodszorra probalom elkuldeni ezt a linket azzal, hogy nyujtozkodas es hegymaszas kozott agytornaszhatsz vele kicsit. Jo szorakozast!http://ca.shine.yahoo.com/apples-help-lose-belly-fat-control-appetite-040000408.html
Nem írhatod be a kilófaló liszt receptjét. 🙁 Judit perli, aki nyilvánosságra hozz. 🙁 A fogyid alapelveibe pedig most beleásom magam. 🙂 Egy örök fogyókúrázó és életmódváltó! 🙂
Károly, Nordic walkinghoz pillanatnyilag nincs cuccom, callaneticshez nem kell semmi…:)) Bár most, hogy mondod, itt az erdőben aztán lehetne nyomni a nordic walkingot!
Pipacs, köszi:)) Gyanítottam, hogy így van, mert sehol sem találtam a neten…
Szia! Csak azt szeretném megjegyezni, teljesen segítő szándékkel, h a fruktóz ugyanolyan rossz mint a rendes répacukor diéta és fogyókúra, illetve vércukor emelés szempontjából. Ha egészségesebb cukrot szeretnél használni, akkor a nyírfacukrot (xilit) ajánlom. Egyébként sok guszta receptet olvastam már Nálad, köszönöm őket. Én mindig mindent diétásítok, szóval kicsit átgyúrva szoktam megcsinálni őket:)
Köszi, Trixi, akkor marad a méregdrága Xilit…
És köszönöm a linket, kedves Névtelen!!! :)))
De jó, hogy lesznek ilyen receptek!!! Sajnos a xilit a nyerő, a fruktóz tényleg nem sokkal jobb, mint a sima cukor 🙁 Pesten a Herbaházban a legolcsóbb a xilit, én ott szoktam venni. Ja, és én is utánanéztem a Szoó Judit-féle kilófaló lisztnek, de abban a tekintetben az sem jobb a norbisnál, hogy ott is a szója csökkenti a szénhidrátot (remélem, ezért még nem perelnek…), amit én annyira nem szeretek. Szóval zabpehelylisztes receptek jöhetnek!
És mi van, ha megcsinálom az én lisztkeverékemet, amiben nem 5, hanem 6 deka kell hozá mindenből…? Nem lenne tisztességes, ugye…?
diètàs palacsinta: 2 evòkanàl zabkorpa,2 evòkanàl natùr joghurt, 2 tojàs fehèrjèje. picit pihentetjuk, teflon serpnyòben olaj nèlkul mendkèt oldalàt megsutjuk. èn fahèjas reszelt almàval toltom.
Mèg valami: a puffasztott rizs ès “baràtai” magas glikèmiàs index-szel rendelkeznek…nem javalt,fòleg diètàzòknak. Ui.: a fogyiban Veled tartok!
Gyöngyi, köszi!
én is jól ismerem a callaneticset. mikorra elkezdett unalmassá válni, kipróbáltuk a szuper-callaneticset (zöld könyv). Ha nem ismered, akkor nagyon ajánlom, mert a jól begyakorlott alaptorna után ez iszonyatos tempóban formáz. Nem kell egyszerre átmenni, hanem csak néhány gyakorlatot egyszerre, ami már nagyon megy, és uncsi, ott kell bedobni 1-2 új gyakorlatot, vagy másik pózt. Kb. két hónap alatt lehet aztán áttérni a komplett új programra. Nehéz, de nagyon jó!!!Petra