Mákos, mandulás, olívaolajas, polentás és gyömbéres. Süti.

Nem ilyennek indult, de a szükség időnként átírja a receptet, ez már csak így van. Mák nem is kellett volna bele, csak hát a 20 dekás kiszerelésben vásárolt darált mandulából mindössze 5 deka húzta meg magát csendesen a zacskóban. Nem volt itton sem dió, sem mogyoró (ezek lettek volna a következő alternatívák), volt viszont mák. Hát így.

De jó lett.

Még ha lett volna hozzá egy kis vaníliafagyi…! De persze elfogyott anélkül is.

Hozzávalók:

5 dkg darált mandula

15 dkg darált mák

20 dkg nádcukor (másmilyen is lehet)

5 dkg kukoricadara

5 dkg liszt

10 dkg vaj

3 tojás

8 ek olívaolaj

1 púpozott teáskanál sütőpor

1 tk őrölt gyömbér VAGY (még jobb) egy ek friss, reszelt

Előmelegítettem a sütőt 160 fokosra.

A mandulát, a mákot, a kukoricadarát, a lisztet és a sütőport összekevertem egy tálban.

Egy máikban habosra kevertem a tojásokat a cukorral, majd hozzáadtam az olvasztott vajat, és szépen fokozatosan az olívaolajat is, és a végén a gyömbért.

Elegyítettem a két tál tartalmát, majd olívaolajjal kikent piteformába öntöttem a masszát, és 50 perc alatt megsütöttem.

Kivettem a sütőből, hűlni hagytam, majd porcukorral meghintve, egy kis rozé borlekvárral tálaltam. Már, akinek kellett hozzá.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »