Akár karácsonyra is: kávés-mandulás piskóta

Újabb karácsonyi ajánlat következik: ünneplő ruhába öltöztetett piskótatekercs.

Egyszerű, és nagyon finom.

Hozzávalók a tésztához:

6 tojás

175 g nádcukor

175 g liszt

50 g vaj

75 g darált mandula (vagy mogyoró, vagy dió)

A krémhez:

500 g mascarpone

150 g porcukor

1 ek instant kávé

75 g darált mandula (vagy mogyoró, vagy dió)

A tetejére:

kakaópor, porcukor

Melegítsük elő a sütőt 200 fokosra.

Törjük fel a tojásokat egy nagy edénybe, adjuk hozzá a cukrot, és gépi habverővel, gyors fokozaton keverjük kb. öt percig, amíg az egész jó habos massza nem lesz.

Forgassuk bele az átszitált lisztet, a mandulát és az olvasztott vajat.

Öntsük a masszát sütőpapírral borított nagy tepsibe, igazítsuk el egyenletesre, majd süssük meg kb. 11 perc alatt. Amikor megsült, egyből tekerjük fel. Én még a sütőpapírt sem szoktam lehúzni róla ekkor.

Hagyjuk kihűlni.

Készítsük el a krémet: az instant kávét keverjük el egy evőkanálnyi forró vízzel, majd adjuk a mascarponéhoz, amit egy tálba öntöttünk előzőleg. Hozzákeverjük a porcukrot, a mandulát.

Megkenjük a kitekert piskótát a krémmel úgy, hogy 2-3 centit a széleken (kivéve azt, amely a belseje lesz) üresen hagyunk.

Feltekerjük.

Végül hanyagul megszórjuk kakaós porcukorral. Összekeverve, vagy külön-külön, csíkozva. Az már mindegy. A lényeg úgyis belül van.

Ötlet (még mindig) az Olive magazinból. De ez egy kicsit más.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »