Újabb karácsonyi ajánlat következik: ünneplő ruhába öltöztetett piskótatekercs.
Egyszerű, és nagyon finom.
Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
175 g nádcukor
175 g liszt
50 g vaj
75 g darált mandula (vagy mogyoró, vagy dió)
A krémhez:
500 g mascarpone
150 g porcukor
1 ek instant kávé
75 g darált mandula (vagy mogyoró, vagy dió)
A tetejére:
kakaópor, porcukor
Melegítsük elő a sütőt 200 fokosra.
Törjük fel a tojásokat egy nagy edénybe, adjuk hozzá a cukrot, és gépi habverővel, gyors fokozaton keverjük kb. öt percig, amíg az egész jó habos massza nem lesz.
Forgassuk bele az átszitált lisztet, a mandulát és az olvasztott vajat.
Öntsük a masszát sütőpapírral borított nagy tepsibe, igazítsuk el egyenletesre, majd süssük meg kb. 11 perc alatt. Amikor megsült, egyből tekerjük fel. Én még a sütőpapírt sem szoktam lehúzni róla ekkor.
Hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a krémet: az instant kávét keverjük el egy evőkanálnyi forró vízzel, majd adjuk a mascarponéhoz, amit egy tálba öntöttünk előzőleg. Hozzákeverjük a porcukrot, a mandulát.
Megkenjük a kitekert piskótát a krémmel úgy, hogy 2-3 centit a széleken (kivéve azt, amely a belseje lesz) üresen hagyunk.
Feltekerjük.
Végül hanyagul megszórjuk kakaós porcukorral. Összekeverve, vagy külön-külön, csíkozva. Az már mindegy. A lényeg úgyis belül van.
Ötlet (még mindig) az Olive magazinból. De ez egy kicsit más.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)