Már akkor, ha úgy fogyózol, ahogy én. (Módszeremet pedig leírtam Hogyan fogyózom címmel több részletben: első, második, harmadik.) Azaz szétválasztod a fehérjét és a szénhidrátot. Vagy a 90 napos szerint diétázol.
Én egy ideje már ugyan nem fogytam, mivel az utóbbi hónapokban rendszeresen kicsapongok, de nagyjából tartom a súlyom; most határoztam úgy, hogy újra belevágok, és azt a maradék 5-6 kilót is ledolgozom.
A tegnapi ebéd egy véletlen szerencse eredménye volt: a piacon egy néninél megláttam egy nagy doboz koktélparadicsomot. Kérdeztem, mennyiért adja.
– Ó, kedveském, odaadom az egészet négyszázért, kint maradt az este, megázott, aztán rengeteg kirepedt…
– Nem baj az – mondtam én -, megkóstolhatom?
Megkóstoltam. Igazi napérlelte, paradicsomízű paradicsom volt. Hoztam is haza az egész dobozt.
Itthon spagetti helyett találtam a szekrényben egy zacskó eierspätzle nevű tésztát, ami hasonló a mi gyufatésztánkhoz, csak kicsit vastagabb és hosszabb; durumdarával készült. Ezt főztem meg.
Az egész étel megvan negyed óra alatt – próbáljátok ki!
Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg tészta (pl. spagetti)
30 dkg koktélparadicsom
6-7 gerezd fokhagyma
fél fej lila hagyma
0,8 dl balzsamecet (de fajtától is függ, hogy mennyi kell belőle)
3 tk szójaszósz (a fenti megjegyzés erre is igaz)
2 tk olívaolaj
1 dl víz
só
bors
friss vagy szárított zöldfűszerek: oregánó, bazsalikom, kakukkfű
A tésztát a felhasználási útmutató szerint főzni kezdem, közben elkészítem az öntetet: összekeverem az ecetet az összenyomott fokhagymagerezdekkel, az apróra vágott lila hagymával, majd hozzáadom a szójaszószt, az olívaolajat, a fűszereket, a sót, és végül felhígítom a vízzel.
A koktélparadicsomokat félbe vágom.
A tésztát, ha megfőtt, leszűröm, egy tálba teszem. Kicsit hűlni hagyom, majd összekeverem az öntettel és a felezett paradicsomokkal.
Kész, lehet enni!
Nem fogyózó családtagoknak pirítsunk hozzá kolbászszeleteket, és azt is keverjük bele.
Langyosan is, hidegen is jó.
Ui.: Gyertek a Facebook-ra, és lájkoljátok a blog oldalát! Már majdnem 300-an vagyunk!! Kattintsatok IDE!
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Nagyon jól néz ki! Éppen ma van a szénhidrátnapom. :)))
Hát én is fogyózok, de akkor inkább eszek paradicsomot kolbásszal, mint tésztát 🙂 Én napi 150 gr ch fölé nem megyek, a kolbiban meg ugye nincs ch – legalábbis ha jófajta házikolbi 😀
Ó, elfelejtettem írni, hogy hajrá az utolsó kilókhoz!!!
Pont jól jön az ötlet, mert én is fogyózom, bár nem ezzel a módszerrel, de szeretem a durum tésztát, s ez is nagyon guszta!:) Köszi! Kitartás az utolsó kilók leadásához! 🙂 Kérlek nézz be hozzám, mert egy díjjal szeretnélek megajándékozni!