Nyáron gyakran sütök lángost, tavaly óta nem is kerek, hanem háromszög alakúra vágom, sokkal könnyebb úgy enni, és több benne a ropogós rész. Mindenki úgy szereti, ha jó ropogós, ezért aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve csíkokat vágtam a tésztából, és ezeket is megsütöttem. Aztán pár centi széles “szalagot”, amelyet srégen sokszor bevagdostam a pizzavágóval.
Nagyon jó! És közvetlenül a tejfölbe, vagy a fokhagymás-sós-olajos vízbe tunkolható…
Ami a tésztát illeti, tojást most már sosem teszek bele, 70 deka liszthez elég 2,5 deka élesztő, ha nincs kefir, egy kis tejföllel turbózom a tésztát. Vagy még azzal sem.
A lángosnál az a fő, hogy friss legyen.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)