Pityu barátunk Boszniában horgászott a múlt héten, és hozott egy kis ajándékot: egy doboz kajmakot.
Leginkább tehéntejből készítik: a forralt, lehűtött tejet lefölözik, és ezt a fölt rétegezik edényekbe;minden réteget megsóznak. A kajmak az érlelési időtől függően sokféle lehet – gondoljatok a juhtúróra, annál sem mindegy, hány hete készült.
Ezen az oldalon találtam néhány jó receptet a felhasználásához – persze, csak úgy magában, kenyérrel is jó.
Ötlet, javaslat esetleg?
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)