Mai Móni

Mályvacukor, azaz marshmallow a grillen

Nemrég meséltem, hogy itthon járt Kanadában élő barátnőm, Eszter, aki néhány helyi sajátossággal lepett meg. Hozott többek között egy zacskó marshmallow-t, azaz mályva- vagy pillecukrot, nem tudta, hogy nálunk is kapható, mert itthon sosem vetemedett ilyesmi megvételére. Most is csak azért hozta, hogy mivel úgyis rengeteget grillezünk, illetve szalonnasütünk, próbáljuk ki a pillecukrot is nyárson, hogy tudjuk, min élnek az amerikai gyerekek, amikor barbecue-parti van.

Egy szóban összefoglalva: rettenetes.
A pillecukor amúgy is a tűrőképességem határán túl van, mivel nem más, mint habosított cukor, esetleg némi ételfesték (amit Eszter hozott, az fehér volt), meg adalékok. A házilag készítettben legalább az utóbbi csoport nincs benne, az annyival jobb. De akkor is csak cukor… Nem is értem körülötte ezt az őrületet, komolyan.
Nos, ráhúztuk a pillecukrokat a nyársra, kívülről karamellizáltuk kissé, de nem lett ám ettől roppanós, nem, lágy maradt, a közepe meg olyannyira meglágyult, hogy volt, amelyik egyszerűen lefolyt a nyársról, mert nem figyeltünk eléggé.
Aztán, amikor tisztítani próbáltuk a nyársakat, végül a parázsba kellett állítani, hogy leégjen róluk a ragacsos cukormassza.

A cukor a gyerekeknek sem ízlett.
Szerencsére.
Maradt a jó kis mangalicaszalonna…

Hamarosan bemutatom Eszter másik ajándékát, a leggyakoribb kanadai vacsorát; 79 cent, néhány perc – hetente négyszer-ötször…

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. horimarika says:

    És ennek a fokozása, amikor két csokiba mártott keksz közé teszed a megpörkölt cukrot… És én már kaptam Amerikából mikrózható verziót is. Viszont Halloween partira vicces szellemdekoráció lehet belőle :)))

  2. Fehérnyúl says:

    Tavalyelőtt Szent Iván-éjjel mi is próbáltuk Zebegényben… Borzalmas volt. (Kicsit féltem, hogy jót írsz róla :):):))

  3. Barátnőm is említette már, hogy szeretik kint grillezni a marshmallow-t, ő Hong-Kongban és Malajziában is evett ilyet. Nem hiszem, hogy kipróbálom….

  4. Száva says:

    Nekem egy csomó ismerősöm imádja grillezve, itthon sem egyforma az ízlés.Az amúgy egyáltalán nem édesszájú anyám magában bírja falni a zacskóból… én enni is csak 1-2-t, mert vicces, hogy olyan puha, viszont házi fondantkészítéshez bevált! 🙂

  5. Szitya says:

    Na, Móni! Ha maradt, akkor a legközelebbi sütögetésre hívd meg Zita lányomat, és lesz, aki lelkesedjék! Sütés nélkül pedig, sajnos, az összes lányom enné – ha hagynám….

  6. Rose says:

    🙂 Akkor ezekszerint nem csak nekem nem jött be. 2 hete amikor a szülinapi party-m volt gondoltam bedobok valami extrát a csemetéimnek, Tomi szülinapi bulijáról maradt pillecukor. Háááát speciel én még semmit nem köptem ki ilyen gyorsan mint ezt nem jött be az íze… Adélnak egy az egybe leesett a nyársról bele a parázsba, Tominak megkaramellizálódott szépen, neki bejött de azért annyira mégse mert még egyet már nem kért csak sütni akarta, a kutyának. Adél persze sütés nélkül ette, a nyárson sült szalonna mellé. 😉 Ő ilyen.

  7. Gabika says:

    Ha van valami, amitől irtózom, az a pillecukor! 🙂 Már a tapintása is borzasztóan rossz érzés – legalábbis számomra! (Mondjuk a gyerkőceim sem lelkesednek érte) Úgyhogy ez a fejezet a mi életünkből kimarad – szerencsére! Amúgy bocs, hogy rég nem írtam! Olvastalak ám, de csak gyorsan, néhány percet lopva magamnak, mert nagyon zajlott az élet nálunk! Talán most már helyreállnak a dolgok, és akkor több időm jut blogolvasásra is! Szép estét! Gabika

  8. Mert még nem kóstoltad a lidl-s mályvacukrot fogpiszkálóra szúrva parasztgrillen (gázrózsa irányába tartva barnítani a külső héját), az garantáltan roppanós külsővel és kicsit folyós belsővel fog megajándékozni.Mint látható én az imádók táborát növelem. …… sajnos ……

  9. Angela says:

    Hm. Pedig Micimackóék nagyon szeretik. Én a rajzfilmből ismerem.

  10. Ildikó says:

    Mi is nemrég ettünk, de ingyom bingyomhoz hasonlóan gáztűzhelyen a lángba helyezve. Roppanós lett a külseje, folyós a belseje. Nekem nagyon ízlett, a családot megosztotta, de abba mindenki egyetértett, hogy max. 2 db, mert nagyon tömény.

  11. Anonymous says:

    Nálunk is előkerült bográcsozás után, a gyerekek nagyon lelkesen sütögették, meg lelkesen ették, alig tudtam lemosni róluk a sok ragacsot.De nekik bejött.A felnőttek inkább jó házi szalonnát sütögettek a tűz fölött :)Vera

  12. Anonymous says:

    Azóta is várom, hogy kiderüljön, mi a kanadaiak olcsó vacsorája! Megírod majd? 🙂 Anna

  13. Maimoni says:

    Ó, Anna, bocsánat! Holnap megírom. Egyedül leszek itthon, senkire sem kell főznöm, úgyhogy beáldozom magam…:)

  14. zsuzsi says:

    egy szavazat a parazson grillezett pillecukor melle, sztem isteni 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!