Nemrég kaptam egy mintacsomagot a Tokaji Borecet Manufaktúra kínálatából, ezzel (is) kísérletezgettem a napokban, és egészen felvillanyozott, hogy egy olyan egyszerű étel számára, mint mondjuk a tojásleves, új távlatokat lehet nyitni néhány kanál tárkonyos vagy kakukkfüves borecettel.
De ezt a receptet azért mégsem volt képem elküldeni a mintákért cserébe; összeállítottam inkább egy meleg salátát padlizsánból, cukkiniből, spárgából, újhagymából, amire némi tokaji furmintból készült bazsalikomos borecet került, és különleges ízt adott neki. Ezért neveztem el tokaji salátának. Remélem, a tokajiak nem fognak tiltakozni…
Hozzávalók (2 személyre)
1 kis cukkini
1 kis padlizsán
3 szál újhagyma
3 szál spárga
2 ek tokaji bazsalikomos borecet
só
bors
2 ek olívaolaj
a tetejére feta (jellegű) sajt
Az újhagymát felkarikázzuk, és egy mély serpenyőben fonnyasztani kezdjük az olívaolajon. Időnként megkeverjük, és közben csíkokra vágjuk a cukkinit és a padlizsánt. A hagymához keverjük. Sózzuk, és tekerhetünk rá egy kis borsot.
Pároljuk, de csak pár percig, mert úgy jó, ha a zöldségek egészen kicsit roppanósak maradnak. Közben felkarikázzuk a spárgát, és azt is beletesszük. Hozzáadjuk az ecetet, átforgatjuk, és kész. Tálalhatunk.
Melegen tányérokra adagoljuk (2 személynek bőven, 4 részére előételként elég), megszórjuk feta (jellegű) sajttal, és bazsalikomlevéllel díszítjük.
Fogyókúrába klasszul illeszthető, például vacsorára.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
A saláta finom lehet, a receptet meg nyugodtan elküldhetted volna. 🙂