Vakondtúrás torta

Valahogy eddig kimaradt az életemből ez a hihetetlenül egyszerű, és nagyon jópofa süti. Bár megtaláltam az IGAZI vakondtúrás torta receptjét, amely kissé morbid ugyan (főleg a poszt végén az anyázós kommentek), de eredeti; viszont a linket ne nézzék meg a Kisvakond Baráti Kör, a Vakondok Lelkivilágáért Egyesület, illetve a “Kegyelettel emlékezzünk minden elpusztult vakondra” Alapítvány tagjai és szimpatizánsai. Ők maradjanak csak e jelen verziónál, amelynek receptjét végül Mennyei Mannától hoztam, nos, ezt a linket viszont feltétlenül nézzétek meg, az ő tortáján a vakond marcipánból van.

Az enyémen nincs semmilyen.

Hozzávalók:

5 tojás

4 ek (8 dkg) nádcukor (persze, a sima kristálycukor is jó)

1 dl étolaj

5 ek (10 dkg) liszt

2 ek (4 dkg) cukrozatlan kakaópor

1 cs sütőpor

A belsejébe:

3 banán

5 dl habtejszín

1 cs Zselatin fix

2 púpozott ek porcukor (ízlés szerint emelhetjük a mennyiséget)

8 dkg reszelt étcsoki, vagy csokilencse, vagy kakaós tortadara

A sütőt előmelegítjük 180 fokosra. Eg 26 centi átmérőjű kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Úgy is jó, ha csak az alját béleljük ki, az oldalát pedig kivajazzuk.

A tojásokat a cukorral gépi habverővel kb. öt percig, jó habosra verjük. Keverés közben belecsorgatjuk az olajat, majd szépen hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport is. A tortaformába öntjük a masszát, és kb. 30 perc alatt megsütjük.

Amikor kihűlt, a tésztát kikapargatjuk (nyugodtan lehet kézzel, nem kell hozzá segédeszköz) úgy, hogy a torta oldala megmaradjon. (Persze, vigyázzunk, hogy nagy ügybuzgalmunkban az alját ne lyukasszuk át…) A tésztamorzsalékot félretesszük.

Felverjük a tejszínt a Zselatin fixszel, és a végén hozzáadjuk a porcukrot és a reszelt csokit. A torta alját kirakjuk félbevágott, felszeletelt banánokkal. Erre halmozzuk a habot kúp alakban, majd befedjük a tésztamorzsával.

Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, így másnap klasszul szeletelhető. Az utóbbi idők egyik legfinomabb tortája.

_______________________________________

Ma az egyetemen vagyok délután. Kezd nyomasztani az a tény, hogy közeleg a vizsgaidőszak, és én még nem tanultam semmit sem számvitelből, sem vállalati gazdaságtanból, amely tárgyak anyagait sokak egybehangzó állítása szerint LEHETETLEN elsajátítani a vizsgaidőszak alatt. Ezért arra gondoltam, minden nap rögzítek ide néhány fogalmat, definíciót, könnyebben megmarad bennem, meg ki tudja, hátha valakinek meghozza a kedvét egy ilyen jellegű iskolához….nem, nem, ezt nem gondoltam komolyan.

Vállalkozói számvitel: Olyan információs rendszer, amely a vállalkozásokban lejátszódó gazdasági folyamatokat megfigyeli, méri és feljegyzi.

Vagyon: A vállalkozás tulajdonában, használatában lévő  anyagi és immateriális javak, valamint a hozzájuk kapcsolódó jogok összessége.

Mérleg: Olyan számviteli okmány, amely a vállalkozás eszközeit és forrásait összevontan, pénzértékben, egy adott időpontra vonatkoztatva, szabályszerűen értékelve, előírt szerkezetben mutatja.

Eszközök: A vállalkozás vagyona a vagyontárgyak rendeltetése, a vállalkozás működésében betöltött szerepe, megjelenési formája szerinti csoportosításban.

Források: A vállalkozás vagyona eredet szerinti bontásban.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »