A FlyLady program szerint csütörtök a kihívások napja, amikoris olyan feladatokat teljesítünk, amihez fel kell kerekedni, és el kell menni. Úgyhogy ma végre elvittem a kilomtalanított hat zsák ruhát a “Bakacsba”, azaz a jótékonykodással foglalkozó alapítvány épületébe (Bakacs utca 2.); visszavittem a könyvtárba a lejárt határidejű könyveket (ezzel egy halogatás is kipipálva), és elmentem a cipészhez Bálint fiam csukájáért, amit tegnap elfelejtettem. Ezen felül egy bevásárlást is beiktattam.
Mivel még mindig hiszek abban, hogy fejleszthetem a memóriámat, amennyiben nem írogatok mindig mindenről cetlit, ezért a logisztikai sorrendnek megfelelően a következő mondókára fűztem fel tennivalóimat: cipész, Spar, Bakacs, könyvtár. És mondogattam: cipész, Spar, Bakacs, könyvtár, cipész, Spar, Bakacs, könyvtár.
Közben eszembe jutott a Kismaszat és a gézengúzok című film (megvan?), amely úgy kezdődik, hogy a lány megy a boltba, és ezt skandálja: tej, vaj, tojás, kenyér, tej vaj, tojás, kenyér. Nemrég elküldtem Bence fiamat, hogy vegyen tejet, vajat, szalámit és sajtot, és javasoltam, mondogassa magában ÚGY, MINT A LÁNY, hogy tej, vaj, szalámi, sajt. Erre hazajött, és mit hozott? Tejet, vajat, tojást és kenyeret…
Mire idáig értem a gondolatsorban, arra eszméltem, hogy azt mondogatom magamban: cipész, Spar, tojás, lekvár. Majdnem beugrottam, de a csomagtartóban dülöngélő zsákok, és a táskámat lehúzó könyvek szerencsére nem hagyták, hogy elfeledkezzem teendőim másik feléről.
A lejárt határidejű könyvek között volt Gordon Ramsay Négy évszak ízekben c. kötete, ebben találtam egy olyan receptet, hogy “paradicsomos korongok”, ami nagyon megragadta a fantáziámat. Kissé másképp ugyan, mint ő, de ma elkészítettem ezt is. Meg még mást is, amiről nem írhatok, mert majd videón lehet megnézni néhány hét múlva.
Elöljáróban elmondanám, tisztában vagyok vele, hogy még nincs itt a paradicsom szezonja. Nem is nagyon szoktam venni. De ma valahogy annyira megkívántam… Olasz koktélparadicsomot vettem.
Hozzávalók (4 személyre):
1 tekercs leveles tészta
30 dkg paradicsom
parmezán sajt
bazsalikomlevél
jégsaláta
1 tk mustár
1 tk balzsamecet
1 tk tökmagolaj
A leveles tésztát kitekertem, és egy nagy pohár (korsó) segítségével kb. 10 cm átmérőjű köröket vágtam ki belőle. Kontaktgrillben kb. 15 perc alatt szép halványbarnára sütöttem ezeket a korongokat. A képen még nyersek, csak már épp egyszer lecsuktam a grillt, amikor eszembe jutott, hogy fényképezzek.
G.R. sütőben süti, méghozzá úgy, hogy sütőpapírral borított tepsibe rakja a korongokat, 210 fokos sütőbe tolja,és pár perc múlva egy másik tepsivel lenyomja a tésztakarikákat, kvázi kontaktgrillt készít, így süti újabb 10 percig.
Amíg a karikák sültek, felszeleteltem a paradicsomot.
A jégsalátából csíkokat vágtam, a parmezánból pedig a krumplihámozóval forgácsoltam valamennyit. Ebbe piros tálba tettem, és tépkedtem bele pár bazsalikomlevelet is. Egy másik kis tálkában összekevertem a mustárt, a balzsamecetet és a tökmagolajat, majd a salátára öntöttem.
A korongokra rakosgattam a paradicsomszeleteket, majd halmoztam rá a salátából, és a tetejére még tettem egy kis parmezánt.
Nagyon jó, a leveles tészta vékony és ropogós, és rajta ez a paradicsomos holmi – ráadásul innentől kezdve rengetegféleképpen variálható. Gordon sem így készíti, de az ő verziójához a paradicsomokat külön, korong méretre igazítva kellett volna sütőbe tenni, a tetején sajttal, hogy a ráolvadó sajt összefogja a paradicsomkarikákat, de az én sütőm foglalt volt, mert épp rakott brokkoli sült benne, aztán meg pavlova…hmmm… Így aztán maradt ez a verzió.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Szuper ötlet! kipróbáljuk! 😀 hol van a Bakacs? nekem is lenne pár zsákom …
Nagyon guszták!
nagyon szeretem olvasni a bejegyzéseid 🙂 és a kaja is igencsak jól néz ki hozzá! 😀 a facebook-os oldal mikor startol el? 🙂
az LK = starfiezért nem célravezető a több google fiók 😀
Nagyon szuper az ötlet. Én már kb. 1 hónapja fuvarozom a leadásra váró ruhákat a csomagtartóban 🙁 szégyen
Köszönöm, köszönöm:))LK-Starfi, a facebook-os oldalt sajna nem tudom, hogyan kell startoltatni…:(
Anka, Bakacs u. 2. Be is írtam a bejegyzésbe, hogy egyértelmű legyen. 🙂
Restanciáim egy részét én is ledolgoztam ma, hosszú halogatás után!Nem is volt jobb serkentőszerem, mint a gondolat, hogy holnap jön Lilianna Sára szívem királylánya, azaz az édes kis unokám!Bevallom, hogy voltak kényszer megoldások is, mert még nem cseréltem le a téli ruhákat a nyáriakra…, s nincs jó ötletem a fonalak ideális tárolására sem.Nagyon szeretnék egy igazi stramm 4-5 fiókos komódot, de a vaterán horror ára van.A halogatás oka, hogy délutánonként ájultan alszom két órákat, gyermekecskéim tavaszi zsongásban vannak, hatalmi harc folyik 5 srác között, szóval, foggal, körömmel – örömmel nyírják egymást és az én idegeimet is…, no meg a többi társukét is.Sajna a pocsék idő következtében nem volt módunk egy jó kis tomboló sétára, hogy csökkenjen az energiaszintjük. Még én is küzdök a cédulák ellen, de lehet, hogy már nem soká.Leginkább azt kell hajtogatnom csekkek, csekkek, csekkek…Gondolom ezzel nem vagyok egyedül!
tessék felrakni egy fotót, ami megjelenik, mint “profilkép”, aztán teszel az oldalhoz linket, infókat, körbeküldözgeted az ismerőseidnek, hogy lájkolják be, ajánlom a tejbegrízen és minden egyes bejegyzést megjelenítesz ott is, amikor ide már felraktad. 🙂