Medvehagyma krémleves füstölt sajttal

Biztosan vagytok néhányan, akik már rosszul vagytok a blogokon olvasható rengeteg medvehagymás recepttől, de hát az a helyzet, hogy ilyenkor van a szezonja, és aki szereti, annak viszonylag rövid idő alatt kell elraktároznia minél több élményt jövő ilyenkorig.

Én tegnap kaptam egy zacskóval Maxtól, már meg volt mosva, apróra volt vágva – vagyis semmi teendőm nem volt vele, a leves is pikk-pakk elkészült, beleszámítva a tűzhelytakarítást, mert egy óvatlan pillanatban persze kifutott.

Hozzávalók:

1 nagy csokor medvehagyma megmosva, apróra vágva

4 szem közepes krumpli

2 gerezd fokhagyma

1 ek szárított zöldség

2 dl főzőtejszín



bors

A tálaláshoz reszelt füstölt sajt

A krumplit meghámozzuk, apróra vágjuk, és kb. 1 liter vízben fedő alatt puhára főzzük a szárított zöldséggel, a fokhagymával. Amikor már puha, beleszórjuk a medvehagymát, majd botmixerrel nagyjából simára turmixoljuk. Felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, de még mielőtt kifutna, elzárjuk alatta a lángot.

Tálaláskor megszórjuk a füstölt sajttal.

Azért is szuper ez a gyors leves, mert lesz időnk elvégezni csütörtöki flyladys feladatunkat; mostantól ez lesz a küldetések napja. Azaz, olyan teendőket tudunk le ma, ami nem otthon végezendő. Például, elmegyünk a bankba, a postára, nagyobb bevásárlást lehet csütörtökre időzíteni – jobb is, mint péntekre hagyni, amikor aztán hömpölyöghetünk együtt a tömeggel.

Via leírása az aktuális napról ITT olvasható.

A reggeli és esti rutin persze marad ugyanúgy, mint eddig.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »