A croissant-projekt kapcsán emlegetett francia Elle a table-ban találtam egy kekszreceptet, amely nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Mandulás-hagymás.
Megijedtetek? Nem kell. Olyan finom, hogy alig lehet abbahagyni. Ráadásul hamar megvan. Úgyhogy minden szempontból veszélyes…
A sütőt előmelegítjük 200 fokosra.
A hideg tésztagombócot lisztezett felületre tesszük, a tetejét is megszórjuk liszttel, és vékonyra nyújtjuk.
A kinyújtott tésztát megszórjuk a hagymával és a maggal, majd sodrófával átmegyünk rajta, hogy a “feltét” belenyomódjon az alapba.
Tetszés szerinti kiszúróformákkal kekszeket vágunk a tésztából, amelyeket sütőpapírral borított tepsire sorakoztatunk.
Gyerekek is tudnak segíteni, bár – attól függően, milyen hagymát választunk – könnyfakasztó élmény lehet…
A tepsit a sütőbe tesszük 10-12 percre, attól függően mennyire szeretjük ropogósan a kekszet. Ha tovább sütjük, jobban megpirul, jobban is ropog – nekem ezek a kedvenceim.
A leeső nyers tésztadarabokat újra összegyúrjuk, mivel ezeknek már a belsejében ott a hagyma és a mag is, nem kell a tetejüket újra megszórni. Ezek is nagyon finomak lesznek.
Ebből a mennyiségből nagyjából két tepsivel lesz.
A fekete hagymamag beszerezhető ínyencebb fűszereseknél, esetleg bioboltokban. Ha nem kapunk, készíthetjük a kekszet persze más magokkal is, pl. ugyebár lenmaggal, vagy szezámmaggal.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Jaj, ez a lányka egyre szebb! 😀
Hát igen:) De ugye, azért a keksz is tetszik?:))
:DDD Persze! Csak az a kár, hogy így virtuálisan nem lehet enni belőle.