Mai Móni

Ismét sorsolok

Március elseje van, és esik a hó.
Nehezen búcsúzik tőlünk ez a tél, most is szürkeségbe borított mindent, de nem nyugszom bele, itt a blogon ezennel bejelentem, hogy részemről tavasz van.
Ezt megerősítendő tavaszi hangulatú holmit dobok fel; de most nem ám csak úgy, hogy hagyjegykommentet, nem, most várok cserébe valamit. Tehát, amit felajánlok, az egy “Praktikák sok gyerekhez” asztali szett, amit Kata varrt nekem (akinek a csodálatos bloggertáskámat is köszönhetem). A tartalma: 4 tányéralátét, egy edényalátét és két edényfogó.
Sajnos, a kép nem jól adja vissza azt a gyönyörű zöld színt, amelyen a lila virágok tenyésznek, de őszintén mondom, Kata épp a kedvencemet találta el ezzel az anyaggal.

Mindenki részt vehet a sorsoláson, aki
1. állandó olvasóm, ÉS
2. küld nekem egy villámgyors reggeli- tízórai vagy vacsorareceptet, ÉS/VAGY
3. ha nem szeret/tud recepttel babrálni, megírja nekem, miről olvasna szívesen a blogon, milyen típusú írásaimat szereti, és melyeket nem.
A recepteket, véleményeket akár kommentben, akár e-mailben szívesen fogadom. Legyetek őszinték és kíméletlenek. Hogy miért kell ehhez állandó olvasónak lenni? 1. Mert így e-mail címmel azonosítható az illető, 2. ha már egyszer birtokosa lesz a PSGY kollekció prototípusának, ennyit igazán megtehet…:-)
A villámgyors receptek meg azért kellenek, mert utolért a tavaszi fáradtság.
Nem szeretném a dolgot túl sokáig húzni, a kommenteket, vagy e-maileket  4-én, pénteken délig várom,  röviddel azután kihirdetem a nyertest.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. muzsi says:

    mi neked a villámgyors? 🙂 najó, lássukcsak, gondoltam egy padlizsánkrémre.a padlizsán(oka)t ujjnyi vastagra vágom, megszórom sóval, és olaszos fűszerekkel, kicsit állni hagyom, majd forró serpenyőben (nem annyira) kevés olívaolajon megsütögetem. ha már meg lehet fogni, lehúzom a héját, a turmixba dobon, ha rusztikusabba szeretitek, elég villával is összetörni, és összekeverem némi fokhagymás tejföllel. kész. friss kenyérrel, paradicsommal isteni (de rég csináltam, hmmm)

  2. Patrícia says:

    Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  3. napos says:

    Szia Móni!Hétvégén próbáltam ki, nekünk bevált:Hawaii palacsintaEgyszerű palacsintát sütünk (cukor nélküli tésztából), majd egyesével minden palacsintába belecsomagolunk egy szelet sonkát, rá 5-6 ananászkockát és egy szelet sajtot. Hőálló edénybe sorakoztatjuk, majd pici olivaolajjal meglocsoljuk és sütőben sütjük. először alufóliával letakarva, majd anélkül is pirítjuk, s végül reszelt sajttal megszórjuk és visszatesszük még pár percre a sütőbe.

  4. horimarika says:

    “Ezt nem én találtam fel. De annyira tuti dolog. Szezámmagot szárazon (zsiradék hozzáadás nélkül) megpirítok, kávédarálon darálom és összekeverem vajjal és sóval. Az arányok? Fele-fele nagyjából, vaj és magocska, só ízlés szerint. Finom kenyérre való lesz belőle. Salátával, friss vagy savanyú zöldséggel…. Biztos nagyon egészséges is. Kismamáknak nagyon ajánlott. Ha szép csuporkába tesszük hűtés elött, remek ajándék. Ja, a darálás után a szezámmag még meleg és ez megolvasztja a vajat (teavaj, nem margarin!) és ettől lehet könnyen keverni, a hűtőben majd megszilárdul és kenhető lesz. Kis változatosság a vacsorakínálatban…” Ezt a blogomból másoltam ki. Mi szeretjük nagyon! Azért én elmondanám, hogy a praktikus és néha egyenesen zseniális ötleteideért járok ide. Amellett olvasni is jó az írásaidat…

  5. Maimoni says:

    Hmmm, eddig mind nagyon jó, köszönöm!:))

  6. Horasz says:

    Egy kéz, három recepttel a magasban:)http://horasz.blog.hu/2010/10/06/tojas_kosarban_egg_in_the_baskethttp://horasz.blog.hu/2010/09/26/meleg_szendvics_serpenyoben http://horasz.blog.hu/2009/11/25/gyors_vacsora_i_porehagymas_tejszines_sertesszelet_hajdinavalRészemről várom a gazdasághoz kapcsolódó írásokat, pláne, hogy lassan tényleg tavasz:)

  7. malyvacsiga says:

    Mivel “csak” négy tányéralátét van, és nekünk 75%-kal több kéne, nem jelentekezek a játékra, de a süteményeidet, kelt tésztáidat nagy örömmel próbálnám ki a jövőben is.

  8. Titi says:

    Nekem a kedvenceim az ajándékok a konyhából és a régi újságcikkek :)A recept pedig mondjuk legyen ez, mert tényleg villám, meg egészséges is.http://ilikekonyha.blogspot.com/search/label/reggeli

  9. Mesi says:

    Én is jelentkezek a kedvenc melegszendvicskrém receptemmel 🙂 2 db májkrém, 1 db tojás, kevés vaj, ízlés szerint piros arany, mustár, majonéz. Ezeket jól össze kell kavarni, kenyérre kenni, sajttal megszórni és mehet a sütőbe. 🙂 Mi nagyon szeretjük.

  10. Asipike says:

    én is jelentkeznék, igaz nem olyan gyors, mint a mikrós süti, de kevesebb, mint fél óra alatt meg van és nagyon finom! :)http://agiolaszorszagban.blogspot.com/2011/03/gnocchi-alla-romana.html

  11. Gabika says:

    Szia Móni! Én is jelentkeznék a játékra! :)Gyors ebéd: fél kg darált húst kevés olajon megpirítok, hozzáadok kb 70-80 dkg bármilyen zöldségkeveréket (én fagyasztottat), átpárolom, felöntöm vízzel, ízlés szerint fűszerezem (bors, fokhagyma, petrezselyem), addig főzöm, míg a hús és a zöldség puha lesz. Ezután tejföllel behabarom! Nem szép látvány, de nálunk az egyik nagy kedvenc! Esetleg szoktam néha a végén sajtot belekockázni, és annyi ideig főzni (melegíteni), míg a sajt kicsit megolvad benne. Kettes számú receptnek meg tekinthetnéd a múltkori sajtos rudat! Igaz, az nem olyan gyors, de nagyon finom! 😀

  12. zafiram says:

    Akkor egy finom, de nagyon egyszerű vacsora recept:Készítek egy besamelmártást, ebbe fele-fele arányba dobok gorgonzolát (nem rég fedeztem fel magamnak és odavagyok érte! A pennybe nagyon jó áron kapható) és reszelt trappistát. Ha nincs otthon csirkemell, akkor már kész is a tésztára való. HA van, akkor felkockázom a húst, vajon megpirítom, kicsit sózom és Kotányi csirkefűszerrel ízesítem. Ha megsült, összekeverem a fenti szósszal és vagy tésztával vagy rizzsel tálalom. Nálunk bevált!

  13. Szihaj says:

    Gyors vacsi: Csirkemellet apróra felkockázok, tavaszi csirke fűszerkeverékkel (vagy bármi más fűszerekkel) ízesítem, serpenyőben megsütöm, kicsit megpirítom. Néhány korty konyakot öntök hozzá, gyors lángon “kifőzőm” belőle az alkoholt, majd felöntöm az egészet tejszínnel. Negyed órát főzöm, hogy összeérjenek az ízek, majd kicsit besűrítem, a végén főtt tésztával (kedvencünk a penne vagy a fussili) összekeverem.

  14. Andi says:

    Spenót.Nem volt 10 perc most ettem:Reggel kivettem,kiolvadt 3 gerezd fokhagyma belenyom,1 zsemle,2 dl tej,ételízesítő pici bors.5 perc kb.Aztán botmixer.Átforral és közbe megsüt a tojás és hamm lehet enni:-)

  15. diakonyha says:

    Nagyon tetszenek ezek a csodálatos színek. Én is szeretnék egy ilyen szépséges szettet! 🙂 Gyors? reggeli, vagy tízórai: http://www.diakonyha.hu LÁNGOS. Az elkészítés gyors, a kelesztés nem annyira, de lehet a hűtőben éjszaka és reggel már gyors lesz az elkészítése! 🙂

  16. Andi says:

    Ja és most lesz a születésnapom:-))))))

  17. -Anita- says:

    Zúgolvasásból előbújva én is jelentkeznék. :)Gyors reggelim: Muffin sütő formát kibélelek egy szelet sonkával, az aljára gombát, és egy karika kolbászt teszek. Ráütök egy tojást, sózom borsozom, reszelt sajttal szórom. Sütöm 200 fokon, kb 15 percig. Pirítóssal nagyon finom! 🙂

  18. muzsi says:

    ó, kincsesbánya lett ez a bejegyzés 🙂

  19. Maimoni says:

    Pontosan ugyanez fogalmazódott meg bennem is! Ha több ötletet nem kapnék (de azért bízom benne, hogy még fogok), már akkor is megéri a szett cserében!

  20. Kati says:

    Nekem is nagyon tetszik a konyhaszett, igazi tavaszi a hangulata, én is szeretnék résztvenni a sorsoláson. A recept a blogomon, de ha szeretnéd emailban is elküldöm.http://makacskakonyhaja.blogspot.com/2011/02/rantotta-fustolt-kolbasszal-sajttal.html

  21. 4Gyerek says:

    állandó olvasó vagyok. azt hiszem.remélem idén folytatódik a gazdálkodós sorozat, azt nagyon csíptem. kecérkodom idén újból a veteményes gondolatával. tíz év után újból.ja, az ajándékok a konyhából típusú írásokat is naaaaagyon szeretem.recept pedig legyen a tegnapi vacsink: http://elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com/2011/02/maradek-teszta-meg-nemi-zoldseg-mennyei.html

  22. Kála says:

    Egy tejbezabi esetleg :-)? Felforralod a tejet egy rúd fahéjjal, majd adagolod hozzá a zabpelyhet amíg sűrűsödni kezd (tényleg csak amíg kezd, mert utána még dagadni fog szépen). Édesíthető barnacukorral, vagy mézzel, fahéj helyett pedig vaníliarúddal is nagyon finom 🙂 De dúsítható bármilyen gyümölccsel is!Olvasni pedig bármi jöhet, de a “mű- és távparasztság” és a gazdaság különösen érdekel 🙂

  23. Nekem kell nyernem, az egyértelmű…Nem túl gyors, de egyszerű a tojássaláta. Mostanában annyira rákattantam, hogy folyton azt készítem, hetente legalább egyszer. Jó alaposan keményre főzött tojás, összekockázva, majonézzel, petrezselyemlevéllel. Esetleg mehet bele tejföl, krémsajt, sőt füstölt sajt kockák is. Meg aztán mustár, sok bors, ad abszurdum egy kis méz is.

  24. pixy says:

    Göngyölt virsli recepttel lehet jelentkezni?Tésztát dagasztani, keleszteni (gépben), nyújtani, virslit göngyölni, tojással megkenni, sajtot szórni a tetejére. Tészta hozzávalói: 50 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 ek cukor, 1 tk só, 1 dl olaj.

  25. Vera says:

    Jajj, ezek gyönyörűek, nagyon szeretném őket! Mivel nekem is 4 gyerekem van, bár korban még sokkal kisebbek, mint nálatok, én a legszívesebben azokat a bejegyzéseket olvasok, amikben egyrészt írsz vmi praktikusat a mindennapjaitokból, vagy amikor megtudom belőle, hogy nektek se mindig könnyű ennyi igényt összehangolni :). Persze a recepteket is szeretem, csak azt olyan sok blogon találok, hogy ide elsősorba nem ezért jövök 🙂

  26. plcbgrl. says:

    Szívesen versenybe szállnék ezért a szépséges szettért, ha lehet!Felmutatni csak egy nem régiben kitalált reggelit tudok, amit bárki e tud készíteni (egy hirtelen ötlet eredménye); ezen a címen található: http://nscreativity.blogspot.com/2011_02_01_archive.html#8050709851781580611Már egy ideje olvasom a blogodat és a receptek mellett rengeteg hasznos dolgot olvastam már egyéb praktikákról szóló bejegyzéseidben is, s én utóbbiból szívesen olvasnék még nagyon sokat! :)Köszönöm a lehetőséget a játékra!Noémi

  27. Zsofia says:

    Hú mi sokszor eszünk amerikai palacsintát, ami azért jó, mert össze lehet egy nagy dobozba előre állítani a száraz hozzávalókat és ebből alkalmanként csak 1 cup-ot kell kivenni, 1 tojást, 1 cup tejet és 1 ek olvasztott vajat hozzáadni. A száraz hozzávalók: 4 cup liszt, 3 ek sütőpor, 2 ek szódabikarbóna, 1 tk só, 2 ek+2tk cukor.Kb evőkanálnyi adagokban megsütjük. Mi szeretjük juharsziruppal és baconnel, de a gyerekek baracklekvárt ÉS nutellát tesznek rá (brrr). Amúgy mindig szívesen olvasok a mindennapjaitokról, mert nekem ugyan csak 3 van, de mind fiú és abból is a szupereleven fajta.

  28. Zsofia says:

    Ja nem én találtam ki, hanem asszem Nigella receptje…

  29. plcbgrl. says:

    Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  30. plcbgrl. says:

    Hoppá, a cím nem jelenik meg rendesen a kommentben, ezért inkább leírom a hirtelen reggelit: Fogtunk a párommal 4 tojást, 2 fej hagymát, két virslit, kukoricát, sajtot és a hozzávalókat feldarabolva, a tojáshoz keverve megsütöttük.Végül ketchupot, fűszert vagy bármit lehet hozzáadni, tetszés szerint.Semmi extra nincs a “receptben”, talán azt tükrözi, hogy bátran válogassunk szeretett hozzávalóink közül, mert attól, hogy két étel megszokottan nem illik össze, még nem biztos, hogy rosszak együtt! 🙂

  31. Lencsilány says:

    Én is szeretnék játszani!Gyors reggelinek pedig találsz a blogomon néhány krémet, ide azt a szendvicset írom le, amit apukám csinált nekem régen: egy szelet kenyeret megkent vajjal vagy margarinnal, rá egy kis só, egy kis mustár és rákarikázva keményre főtt tojás. Teával az igazi:)!

  32. Mariann says:

    Na most az előbb túl hosszúlére eresztettem, és nem sikerült elküldenem, szóval akkor is játszhatok, ha nem regisztráltam sehová?A recept, ami nem biztos, hogy gyors:6 zsemle, 25 dkg tehéntúró, 2 evőkanál gríz (vagy kevesebb), egy citrom reszelt héja, egy csomag vanillincukor, 2 evőkanál cukor, aszalt gyümölcs ízlés szerint, javaslom a vörös-áfonyát, vagy az aranymazsolát. A zsemléket félbevágni és kivájni, majd megtölteni a kész masszával, amihez a hozzávalókat jól kikeverjük, természetesen a tojásfehérjét külön a sárgájától jól felvert habként beleforgatva, majd a gríz miatt állni hagyni (lehet előző este bekavarni), ha túl megszívta magát egy kis tejföllel higítani. Fél zsemlékbe tölteni, és megsütni, a teteje legyen szép piros és terjengjen a citromos vaníliaillat a lakásban.A vörös-áfonya miatt jó sok C vitamint jelent. Puszi! Jövök még egy sóssal is alább.

  33. Mariann says:

    Az előbbihez még megjegyezném, hogy gríz helyett, vissza lehet a krémbe applikálni a tejbe áztatott zsemlebelsőt is, úgy is megfelel a célnak.

  34. Mariann says:

    No és a sós receptem: Persze, csak aki a halat szereti…..Végy a család nagyságától függően 1-2 tonhalkoznervet (én a Tunát szeretem, de nagyon), törd össze villával, az olaj is mehet bele, főleg, ha nem darabos a tonhal, hanem massza, alig olajjal. Izesítésül belekevernék egy fej, vagy egy fél fej előkészített lila hagymát. Előkészítés, vágd apró kockára, nyomj rá egy teljes citrom levet, és áztasd fél órát, elveszti vad izét, és könnyebben emészthető, nem beszélve a C vitaminbombáról. Majd az olajos, hagymás, citromos masszát kend fel finom házikenyérből készült pirítós kenyérre, melyet előtte elláttál az ízlésednek, és pénztárcádnak megfelelő vaj, vagy margarinkészítménnyel. Medvehagymaszezonban vagy csak hozzáadnám a la nature, jó sok szál medvehagymát. Nyami-nyami…… Vagy aprítva a lila hagyma helyet tenném bele, de akkor a citromot mellé adnám cikkezve, hogy utólag nyomják rá a kenyér tetejére. Hozzá a legfinomabb a haragos zöld, és erősen paprikaízű paprika, ami lehet erős is, aprónépnek meg irdja (a paprika ere, vagy ereje) nélkül, vagy kánpiapaprikával, és koktélparadicsommal….. mhmmmmmmm…… Puszi!És jó étvágyat!

  35. Mariann says:

    Hideg tejbegriz:A grizt hatszoros mennyiségű tejjel megfőzöm. Az én menetem, egy bögre griz, egy csipet só, két bögre tej, fel a gázra és folyamatos kevergetés mellett főzni, minden egyes felrotyogás után beleönteni a további bögre tejeket, s az utolsó bögre tejet (amit előre elkészitettem habverővel) egy egész vaniliáspudinggal, és 2-3 evőkanál cukorral kikeverve öntöm bele. Miután végig kavartam, lapos végű falapáttal, nem csomósodott, és nem lett se sűrű, se hig. (De lehet, hogy 6-szoros helyett 7-szeres is bele fog menni)Majd kistálkákba sorjázom déli gyümölcskarikákkal. Egy sor vaniliás griz, egy sor banán, egy sor vaniliásgriz, egy sor narancs, de mehet bele aszalt áfonya, aranymazsola, még ami jó található a kamrában, akár dió, mogyoró, megtörve, vagy ledarálva. S a tetejére griz kerül. Ezt vagy elosztom annyi műanyag tányérba ahány jelentkezőt várok rá, vagy egy nagy tepsibe készitem el, mindenesetre mehet rá a cukros kakaó és a fahéj, majd vagy melegen, vagy langyosan, vagy uzsonnára elfogyasztja a jónép. A legjobb mikor másnapra elkészited behűtüd, és egy jó kis kiránduláson csillogó napsütésben, ami már igazán ránk fér valahol a hegyekben elfogyasztod……..Itt a gyorsaság annyi, hogy akár előtte este is elkészitheted, és másnap otthon megspékelheted még tejszinhabbal is.Whaoooo….. meg nyami-nyami…..

  36. resinifera says:

    Szeretnék én is játszani!Nagyon szeretm olvasni a gazdálkodós témájuakat meg a mindennapi buktatókról. Vigasztal, hogy nemcsak nálam göröngyös az út.Gyors vacsinak:bundáskenyérvagyszardiniakrém: füstölt sprotniból a legjobb. Összetörni villával, bele kevés vaj és pici tejföl, összevágott lilahagyma.Piritósra isteni.

  37. Részemről is tavasz van mától.A szett nagyon szép, ezért jelentkezem a játékra.Az én receptem az egyik kedvence:Cukkini krém:Hozzávalók: 3 db zsenge cukkini, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, kevés olaj, só, őrölt bors, 10 dkg vaj, 2 db főtt tojás, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál dijoni magos mustár, 2 mokkáskanál cukor.Elkészítés: a cukkinit karikára, a vöröshagymát és a fokhagymát kockára vágjuk. Közben keményre főzzük a tojásokat. A kevés olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, rádobjuk a cukkinit és a fokhagymát, majd puhára pároljuk, közben sóval őrölt borssal ízesítjük és hagyjuk kihűlni. Ezután az összes hozzávalót egy tálba tesszük és merülő mixerrel pürésítjük. Ha kell még utána fűszerezzük. Pirítóssal kínáljuk.

  38. Timi says:

    Hűűű, én nagyon szeretném a szettet! Rögtön mutatom a kedvenc saját melegszendvicskrémemet: http://kezzelszivvel.blogspot.com/2011/01/gombas-melegszendvicskrem.htmlAz írásaidat pedig mindet szeretem 🙂

  39. Szóval ha leszek elég ügyes, mert még nem értem nyitok egy bloggot, addig is ez az emilem: mkormendi@gmail.comÉs végül a legegyszerűbb és leggyorsabb télűző reggelim.Nagyon finom friss kenyérből piritos, reája a legfinibb vaj, majd méz, megszórva darált dióval.Igy nem folyik le a méz és isteni finom. Persze csak annak aki szereti a mézet és nem fél tőle….Mariann voltam!

  40. Aztaaaaaaa blogot nyitottam, szóval, kitöltöttem egy ablakot, aztán meg akartam valamit változtatni, de úgy látszik elmentettem, szóval aki az előbb Mariann-ként irt abból lett ez az ingyom bingyom…..A néven még gondolkodom, de lehet, hogy így maradok amilyen ügyetlen vagyok……Ennyire nem nyomhattam félre…..Na megyek profilt irni addig is jóéjszakát.

  41. gabi79 says:

    Ez tényleg egy kincses bánya lett. Nekem mostanában az egyik kedvencem a hamis túrógombóc. Jó sűrű tejbegríz főzni, kihűteni, összekeverni a túróval ízlés szerint cukor, vaníliás cukor, citromhéj. Golyókat formázni és mehet a megpirított zsemlemorzsába. Az én kedvenc bejegyzéseim a farmos bejegyzések, már nagyon hiányoznak.

  42. marcsis says:

    De széééép, szeretném….Gyors vacsi vagy reggeli-egyenesen a Barbie-s újságból:http://szokekonyha.blogspot.com/2010/08/hawaii-szendvics.htmlAz írásaidat illetően mindenevő vagyok! :))Marcsi

  43. Gabi says:

    Sziasztok!Én is neveznék a játékra a következő gyors reggelivel:Kukoricás pufiHozzávalók:1 doboz kukoricakonzerv (vagy borsóval is működik)1 tojás12 dkg liszt1 tk sütőpor1 dl tejsó és borsElkészítés: minden hozzávalót összekeverni, majd két evőkanálnyi adagonként, forró olajon aranybarnára sütni. A kész tallérokat tálaljuk tejföllel és ízlés szerint friss zöldségekkel. Jó étvágyat hozzá 😉

  44. Anonymous says:

    No, ez villámgyors lesz.Pont közkinccsé szerettem volna tenni!25 deka kukoricalisztet összekevertek 25 deka zabpehellyel, 1 tasak sütőporral, 2 nagy doboz natúr joghurttal, 3 egész tojással, és kb 1 deci vízzel (ez el is maradhat, nekem sűrűnek tűnt). Hozzáadtok még ízlés szerint kristálycukrot néhány (1-2-3) evőkanállal, ki hogy szereti.Vajazott tepsibe borítjátok, belepotyogtatjátok a szilva- vagy más lekvárt, és fél óra alatt forró sütőben pirosasra sütitek.Rendes, laktató adag 4 főre.Jó étvégyat!Átló

  45. Edit says:

    Szia!Azokat az írásaidat szeretem a legjobban, amikben írsz a családodról (általában tanulságos dolgokat) és így “csatolsz át” egy-egy receptre. Ekkor azoknak a kedve is megjön a főzöcskézéshez, akiknek egyébként nem volt. Emberközelivé teszed ezáltal a gasztronómiát, hogy nem csak szimplán a recept leírására kerül sor.

  46. katicamanó says:

    teljesen ledöbbentem, mert most vettem csak észre, hogy nem jelöltelek még rendszeres olvasásra, pedig amióta írom a blogom, a te blogod azóta ott szerepel a kedvenceim között, legjobbak címszó alatt. szóval most, hogy megtörtént a rendszeres követés hivatalossá tétele, én ezzel a recepttel neveznék a játékodra: http://katicamano.blogspot.com/2010/08/vega-korszak.html (mángold helyett szuper ez a főzelék a hamarosan főszezonú medvehagymával is)

  47. Strugamano says:

    Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  48. Strugamano says:

    Na, még egyszer:)Én is jöttem játszani! Behúzom a váratlant és töredelmesen bevallom, hogy gasztroblog ide, gasztroblog oda, én bizony a recepteken kívüli cikkekért járok ide és minden főzéssel kapcsolatos bejegyzést automatikusan átugrok. A kedvenceim a régi újságcikkek, de sok egyébre is rátaláltam már nálad, úgyhogy nyitott vagyok mindenre, szeretem a stílusod!

  49. Megtettem hát, kinkeservvel, de blogot nyitottam azért is, és itt alább mellékelem az előbbiekben már megirt recepteket, bár a bulocskival sok blogon találkoztam már, remélem nem veszi lopásnak senki:http://ingyom-bingyom-taliber.blogspot.com/2011/03/bulocski.htmlhttp://ingyom-bingyom-taliber.blogspot.com/2011/03/hideg-tejbegriz.htmlhttp://ingyom-bingyom-taliber.blogspot.com/2011/03/tonhalkrem-hideg-telutora.html

  50. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  51. Ja és Gesztenyével együtt eddig 6szor sikerült megnézni önmagamat……………….:):)

  52. csak még azt kell kitaláljam, hogyan tudok belépni a saját blogomba, könyörgöm mentsetek ki ebből, aludni akarok. Ti is így voltatok vele az elején? :):)

  53. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  54. Edit says:

    hmmm, nem hagyom ki :-))Tészta mustáros hússal Hozzávalók:1 hagyma50 dkg darált hús40 dkg tejföl3 evőkanál mustár1 evőkanál cukorsó, bors, ételízesítő2 dl vízolajsajttésztaElkészítés:A tésztát megfőzzük. (mi pennével csináltuk)A hagymát apróra daraboljuk, olajon megpirítjuk.Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, egy kis ételízesítővel ízesítjük. Felöntjük a vízzel, és puhára főzzük.Közben a mustárt-tejfölt-cukrot összekeverjük, és ráöntjük a puha húsra.Megvárjuk, míg felforr, és készen is van.Tésztával tálaljuk, sajtot szórunk rá.(Apa kérésére nekünk csőben sülve:a tésztával összekevertem a szószt, beraktam tepsibe, ráreszeltem egy csomó sajtot és ezt rápirítottam.)Elkészítési idő:hagymavágással, csőben sütéssel együtt 1 óra.Kecsupos csirke Hozzávalók:csirkemell/combszeletelt baconszeletelt kolbászhagymatejszínketchupsóborsElkészítés:Egy tepsit kibélelek bacon szalonnával, ráhelyezem a sózott, borsozott húsokat.Erre rakok karikázott vöröshagymát, és kolbászt.A ketchupot elkeverem a tejszínnel, és ráöntöm a husira úgy, hogy teljesen befedje.Lezárom az egészet baconnal, majd alufóliával.200 fokon kb. 30 perc fóliával, majd kb. 30 perc nélküle-pirulásig.Mézes pulyka petrezselymes burgonyával Hozzávalók:1 kg pulykamellfilé4 evőkanál balzsamecet4 evőkanál méz2 evőkanál olaj1 tyúkhúsleveskocka3 sárgarépa20 dkg gomba1 szál póréhagyma2 dl tejszín2-3 ek. ételsűrítőElkészítés:A húsnak kb. 4 órát kell pácolódni, de jó az előző este is, szóval:3 evőkanál balzsamecetből, és 2 evőkanál mézből pácot keverünk, majd bekenjünk vele a pulykamellszeleteket (érdemes szeletekre vágni, mert én egyben hagytam, de úgy borzasztó lassan sül át)Másnap, vagy 4 órával később:A répát és a hagymát vastagabb karikákra, a gombát nagyobb kockákra vágjuk.A pulykamellet tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk.Megkenjük mézzel, olajjal meglocsoljuk.Köré tesszük a darabolt zöldségeket, alufóliával letakarjuk és előmelegített (200-220 fokos) sütőben kb. 60-70 percig sütjük.Leveskockából 3,5 deci vízzel levest készítünk, és időnként ezzel locsoljuk a húst, hogy ne száradjon ki.Ha a pulyka elkészült, levét átszűrjük, és a tejszínnel elkeverve felforraljuk. Hozzáadjuk az ételsűrítőt, és még 1 percig főzzük. Kb. 1 evőkanál mézzel, balzsamecettel, sóval, borssal ízesítjük, majd hagyjuk kihülni.Burgonyából elkészítjük a köretet, és tálaljuk.(megjegyzés: isteni finom lett, annak jó, aki szereti az édeskés ízt a húson…..)

  55. Mazsianyu says:

    Én a régmúlt idők felidézését kedvelem a legjobban, legyen az könyvidézet, újságcikk, vagy személyes emlék. Illetve ha felbukkannak tájjellegű ételek.Kedvelt receptünk (főleg nyári estékre vagy ebédekre):2-3 fokhagymagerezdet felaprózok olajon vagy vajon pirítom, de nem égetem, közben 2 zsenge cukkinit akár héjastól kis kockákra vágok, rádobom a fokhagymára, ha már puhult megszórom durvára vágott bazsalikommal, vagy kakukkfűvel, vagy mindkettővel, sózom, borsozom. Belenyomok egy tubus natúr krémsajtot, és elkeverem egy kis tejszínnel, vagy tejföllel, annyival, hogy krémes mártás alap legyen a cukkini alatt. Ha túl sűrű akkor a tészta főzővizével hígítom picit. Penne tésztát főzök ki hozzá. Mi fogyasztás előtt sajtot reszelünk rá.

  56. Anonymous says:

    Lécciléccilécci tedd közkinccsé ezeket a villámgyors ötleteket a blogodon! előre is köszönöm! (egy napi olvasód)

  57. Erika says:

    Szerintem az otthoni főzésnek egy nagy titka van:szeretni kell azt az embert/férfi,nő,öreg,fiatal/ akinek főzöl.Nincs más titka,mert ugye ha esetleg nem sikerül az a bizonyos kedvenc kaja tízszer-hússzor is megpróbálod.Sándor napján 30 körüli a szűk családom az otthonomban és imádok nekik fogukra való sütiket sütni.Apunak bor mellé tepertős pogit,édes szájú bátyáimnak és a gyerekeiknek krémest lúdlábbal.Anyunak linzert/jó citromosan/nővéremnek és sógornőimnek gesztenyés meggyest.Tudom mit szeretnek,mert szeretem őket.Ne haragudj hogy nem írtam receptet,de szerintem ebben a versenyben nem ez a legfontosabb.Mert miért is a te blogodat olvassák nap mint nap olyan sokan?Az éteren keresztül is átjön a sütik illata,a nagy család hangulata.

  58. undercover says:

    Ezekért a gyönyörűségekért érdemes versengeni!Kevés zöldséges receptet láttam, inkább vacsorára ajánlom:Sajtos brokkoliA brokkolit rózsáira szedve megfőzzük (éppen csak, maradjon jó ropogós), majd tálba lerakjuk, enyhén sózzuk (tetszés szerint más fűszerrel is ízesíthető), joghurttal/kefírrel megkenjük és reszelt sajttal betakarva sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Önmagában vagy köretként is finom.Karfiol vajas morzsával(ezt még a nagyanyámtól tanultam, aki 1886-ban született).A rózsákra szedett karfiolt megfőzzük, sütőtálba tesszük, sózzuk és a tetejére vajban pirított zsemlemorzsát szórva sütőben kissé átsütjük. Önálló ételként tejföllel fogyasztjuk.

  59. fenci says:

    szia! Én is régóta követlek, csak nem hivatalosan – most javitottam! Én is egy gyors reggelirecepttel szavaznék be – almás zabkása – nagy kedvenc, nem tudunk betelni vele. Tehát másfél csésze zabpelyhet teflonserpenyőben felforrósitasz egy csipet sóval, ráöntesz egy csésze vizet és egy csésze tejet, egy vaniliát és sürüre főzöd. Amig fő lereszelsz 2 nagy almát, megy rá 2 evőkanál cukor/barnacukor/méz és jó sok fahéj, majd az almát a forró kásába kevered – picit vársz mig hül és kész. Nagyon finom és reményeim szerint egészséges is 🙂

  60. fenci says:

    kicsit sok lett az ‘én is’, bocsi

  61. soli says:

    Amikor gyerekek voltunk, és anyukám gyorsan finomat akart nekünk vacsira, sütött fejenként 2-2 tojásból rántottát úgy, hogy a serpenyőben megfordította, és mindkét oldalát megsütötte. Majd megtöltötte ami volt a hűtőben, pl. felvágott kockára vágva, reszelt sajt, majonéz stb. és feltekerte, mint egy palacsintát. Kenyér hozzá, és jól is laktunk. Ez volt a mi “palacsinta tojásunk”.

  62. Karina says:

    Én is itt vagyok!Remélem nem akadtok ki az én receptemen, egy általános iskolai osztálytársamtól tanultam még gyerekkorunkban. Egy szelet kenyeret középen kilyukasztunk, kb egy kis stampedlispohárral, és serpenyőben megpirítjuk az egyik oldalát. Majd megfordítjuk és ekkor egy tojást ütünk rá, úgy, hogy a sárgája pont belecsücsüljön a lyukba. Sózzuk,esetleg paprikázzuk még egyszer meg lehet fordítani, vagy se.. Nagyon fincsi, ahogy a ropogós kenyér és a forró, folyékony tojás talákozik..Mit szeretek a blogodban? Én is szívesen olvasom a gyerekes történeteket, de sok érdekeset is lehet találni itt a recepteken kívül is. A lepénykenyeredet hetente készítem mostanában és anyukám is innen tanul új sütiket :))

  63. Emili says:

    – szeretem a hagyományos recepteket (pl: rakottkrumpli, főzelékek)- szeretem mikor a családodról írsz (erőt merítek belőle 3 gyerek mellett)- a “Mit olvastak dédanyáink?” írás folytatását szorgalmasan várom, nagyon tetszett- szeretem az átlagos (olcsó) hozzávalókból álló recepteket (pl: sonkás-sajtos-póréhagymás tekercs)- szeretem, hogy valóságos vagy és megmutattad múltkor a sérüléseidet isTöbb itt olvasott receptet is kipróbáltam, (és fogok is) vagy az alapötleten elindulva a mi ízlésünkhöz igazítva készítettem hasonlót. Szeretném az engedélyed kérni, hogy a saját gyűjteményembe (http://emili-receptesfuzete.blogspot.com/) linkkel együtt közölhessem.

  64. hkatinka says:

    Már annyi recept van, hogy inkább elmélkedem-sok-sok történetet, mert a legjobb mesélő vagy a kedvenc bloggerjeim között-a magyar River Cottage-ról-bármit, ami személyes-szerintem minadannyian ezt keressük a blogokban

  65. Heni says:

    A magyar River Cottage történetek engem is nagyon érdekelnek, és én szeretem a “régiségeket” is. A receptek közül pedig a hagyományos magyar változatokat kedvelem, mert még ezekkel kapcsolatban is mindig tanulok Tőled valami újat:-) Nagyon szép lett a szett!

  66. tökmagi says:

    nem tudom mire gondoltál,de ezt mi nagyon szeretjük.Megfőzöd a rizst,margarinnal kikent tüzálló tálba,vagy tepsibe teszed.A tojásokat megfőzöd,kettévágod, a fehér részeket a rizsre rakod.A sárgáját összetöröd,teszel hozzá egy-két májkrémet,mustárt,sót,őrölt borsot,és visszatöltöd afehérjékbe.Az egészet beteríted tejföllel,1-2 pohár. megsütöd,esetleg lehet fokozni az ízt sajttal.Nem kell agyon sütni,mert akkor nagyon megszárad a rizs,csak hogy a tejföl egy kis színt kapjon.Jó étvágyat hozzá!

  67. KaZsu says:

    Ezt az oldalt külön elmentem, mert annyi jó recept van egy helyen…:)Remek ötlet volt!!Gyönyörű az ajándék, amit ki sorsolsz, ( és amire ezúton szeretnék pályázni!!) nem is tudom hogy tudsz tőle megválni?! Összességében minden írásodat szeretem, és be kell vallanom, hogy néha irigykedve olvasom, mert annyira jók! Teljesen bele tudok feledkezni, olyan mintha itt a szomszédunkban történne minden, mintha mink is részesei lennénk.Hát a recepteket már nem is említem, van jó pár amit a “kisfüzetembe” megörökítettem az utókornak, és hát azok igazán KINCSNEK számítanak.Szóval én csak köszönöm, hogy mindezt eddig is megosztottad velünk, és remélem még sokáig olvashatlak!!

  68. Krisztina says:

    Ezért a nyereményért érdemes egy kicsit gondolkodni. Gyors recept: szalonnát (lehet sonka is) pirítunk egy fej szeletelt hagymával, majd hozzáadunk fagyasztott zöldség keveréket,sózzuk, borsozzuk, amikor megpuhult, felöntjük tejszínnel, összeforraljuk és kész. Közben kifőzzük a tésztát és már tálalhatjuk is.

  69. Alexandra says:

    Gyors reggeli vagy vacsora, ráadásul el lehet használni a szikkadt kenyeret:Gubakenyér

  70. inga says:

    avokádókrémet akartam írni, de láttam már van nálad :)ez csak kicsit másabb:2 darabolt avokádó1 citrom leve2 gerezd fokhagyma1 kisebb hagyma v. félegy kevés chili (én chili pelyhet használok, de jó a por is … eredetileg Stahl 2 egész chilipaprikát ír, kiváncsi lennék ki bírja azt megenni), ha nincs, szerintem megteszi a bors v. cayenne bors issó2 dl tejszín (nem főző, a sima édesebb, krémesebb)2 csokor koriander zöld (na, most én eddig egyszer kaptam csak, még szárítva is csak a magját lehet kapni, de nem lett jobb v. rosszabb az íze)ez meg édes, de szintén avokádó:http://eteto.freeblog.hu/archives/2011/02/17/Meglepo_es_legegyszerubb_csokoladekrem/szeretem olvasni az írásaidat, jók a receptek is!végigböngészem majd a hozzászólásokat, mert a gyors reggeli téma nálam is problémás, h. mi legyen

  71. feketerigó says:

    Tetszik a nyeremény nekem is, remélem a legjobbakat… :)Nagyon szeretem a recepteket, és az előtte álló kis írásokat, mint pl. a mai bejegyzésed!Élesztőpástétom:1 élesztőt 1 pohár vegetás vízbe beáztatok, 1 fej hagymát apróra vágok, megdinsztelem kis zsíron/olajon. Beleöntöm a feloldódott élesztőt, felforralom, teszek bele 2-3 ek zsemlemorzsát, 1 tojást, pirospaprikát, oregánót, majorannát, meg ami a kezembe kerül. Kész.Lencsepástétom10 dkg lencsét megfőzök 2-3 babérlevéllel, 1 fej hagymával. Belereszelek 2 sárgarépát, 1 fehérrépát, 1 fej hagymát, 2 fokhagymát. Hozzákeverek 1 ek mustárt, 1 ek sűrített paradicsomot, fűszereket (só, bors, petrezselyem, oregano, kakukkfű), 2-3 ek margarint.Összeturmixolom egy kicsit. Kész.

  72. birskörte says:

    Múlt héten készült egy nagyon jól sikerült reggeli sütemény. Zabkása-szerű képződmény muffinként sütve: http://birskorte.blogspot.com/2011/02/sult-zabkasa-vagy-zabpelyhes-muffin.htmlA sütés ugyan eltart egy kis ideig, de este előre elkészíthető az éppen aktuálisan fellelhető/elhasználandó töltelékkel. Reggelre pedig már csomagolásra kész állapotú.Nagyon szép a készlet pályázni szeretnék rá 🙂

  73. Kriszti says:

    Szia! Pályázom, így a finisben. Annyi minden leírtak előttem, már nem is tudom, miket is pontosan. Ráadásul az én rendszeresen készített gyors menüjeim között a te receptjeid vannak főképp – májpástétom, kanálfánk stb. Szóval nem tudom, volt-e a rakott brokkoli. Főzöm a brokkolit, nem agyon, csak kicsit, roppanós maradjon. Amíg lecsepegtetem kikeverek tejföllel tojást, sózom, borsozom. Egy kikent jénaiba öntöm a brokkolit, rá a tejfölös tojást, tetejére füstölt császárszalonnát és be a sütőbe. Isteni!Nagyon szeretem a kelt tésztáidat, a hagyományos ételrecepteket, de főleg azért, mert mindig jó kis sztorihoz kötöd. Szóval ilyeneket kérek a jövőben is sokat!

  74. erdna says:

    Szeretnék én is jelentkezni. És persze nyerni. :)Kedvenc férjem is nagyon örülne egy laptopnak :)Gyors reggeli nálunk és nagyon finom:3 főtt tojást összetörök, összekeverem májkrémmel (mivel mi nem eszünk húst, természetesen vegamájkrémet használok, ami nagyon finom, de gondolom jó simával is), teszek bele mustárt, fokhagymát, lilahagymát, ha kell egy kis sót, és kiflire vagy kenyérre kenve nagyon finom.Ebédre pedig szójacsíkot megfőzöm, jól kinyomkodom, és grill fűszerrel meghintem, majd kisütöm olajban. Krumplit pedig tepsibe teszek és majorannás-bazsalikomos olajban a sütőben megsütöm. Ez most nálunk nagy kedvenc.

  75. Maimoni says:

    Bocsánat, EMILI, nem válaszoltam egy kérdésedre: persze, nyugodtan.:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!