Mai Móni

Gulyáspástétom

Így, ahogy mondom: húsostól, répástól, krumplistól, (csipetke helyett ) galuskástól, fehérrépával, zellerrel.
Ugyanis, ma nálunk voltak ifjabbik sógoromék (2 felnőtt 2 gyerek), ilyenkor mindig jön apósom is, tehát összesen 11-en voltunk ebédre, uzsonnára. Apósom megoldotta a desszert-kérdést, mert hozott magával vagy tíz mignont, meg egy feketeerdő-tortát, csak úgy. Ezért szóbeli dicséretben részesült.
Az ebéd az én feladatom volt. Tekintettel a relatíve magas létszámra, úgy gondolkodtam, a legegyszerűbb lesz a legjobb: gulyásleves, lángos.
Vettem hozzá 80 dkg marha combot (te jó ég, vettetek mostanában marhát? Marhadrága…), a többi volt itthon. Jó sok sárgarépával, krumplival készítettem, a húst kuktában főztem meg, vagyis a pörköltalapot abban készítettem el (finom vörösborral), így fél óra alatt megvolt, aztán átöntöttem egy lábasba, és a zöldségekkel abban főztem tovább. Mostanában csipetke helyett inkább az Évától tanult darás galuskát szaggatom bele. Ezt nagyon szeretjük, egyetlen gond van vele: “megeszi” a levet. Idővel, persze, nem azonnal. De a délről maradt gulyás alól szépen eltűnt, na nem állítom, hogy teljes egészében a galuska tehet róla, azt hiszem, alulkalkuláltam a szükséges folyadékmennyiséget. No de késő bánat, ott maradt a lábas alján viszonylag sok tartalom, lé nélkül. Adta magát az ötlet: leturmixolom 5 dkg vajjal, mustárral sóval, fokhagymával, és megvan a vacsora: gulyáspástétomos melegszendvics, vagy csak pirítósra kenjük.

– Ezt is tedd fel a blogodra – mondta a sógornőm, miközben kóstolgatta a pár perc alatt összeállított krémet.
– Á, dehogy – mondtam -, ez olyan magától értetődő, nem?
– Miért lenne magától értetődő? – kérdezett vissza, és egyből beláttam, hogy igaza van. Nem biztos, hogy ez mindenkinek eszébe jut. Akinek nem, annak javaslom, tegyen próbát bátran. Galuskástól, mindenestől.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Száva says:

    Annyira jók ezek a krémek! Csak mindig úgy járok, hogy alaplevet se tudok lefagyasztani, krémek is ritkán készülnek, mert mindig elfogy minden:Dde anyumnak továbbítom, biztos hasznosítja majd! :)))

  2. 4Gyerek says:

    igaza volt. galuskástól tuti nem hutna eszembe.

  3. Fernel says:

    Tudod, Móni, nálam csak az a baj, hogy a sűrűje párolog el, a leve marad 😀 Na, hogy abból hogyan lesz krém, lövésem sincs :DMint a káposztalé levesbe, kigömbölygetek 1 kg darált húsból 500-700 mogyorónyi gombócot, kis sárgarépa kocka is van, meg velő is, aztán mindig az a vége, hogy csak lé van a fazékban.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!