Bence szülinapi tortája: kókuszos epertorta sütés nélkül

Szerencse, hogy ebben a nagy tortagyártó szezonban Bence olyat választott, amelyet nem kellett sütni, főzni, az egyetlen művelet, amiért meg kellett gyújtanom a tűzhely egyik rózsáját, a zselatin felolvasztása volt.

A friss tenédzser nagyon elégedett volt az eredménnyel, és a Bogi tortájából megmaradt hamis marcipánoknak köszönhetően ezúttal nem is volt annyira lányos.

Bence ugyanis az epres tortákat kedveli, amelyek jobbára rózsaszínűek. Hogyan tehetünk egy ilyet fiússá, de legalábbis kevésbé lányossá?

Hát most így sikerült:

Hozzávalók:

egy nagy csomag babapiskóta fele (kb. 24 darab)

1 doboz tejföl lecsepegtetve

1 doboz kókusztej

cukor

2 dkg zselatin

40 dkg eper (ilyenkor természetesen fagyasztott)

2,5 dl tejszínhab

porcukor

2-3 dl gyümölcstea

A tejfölt két nappal korábban egy sűrűszövésű szűrőbe tesszük, alá edényt teszünk, amibe a savó csepeghet. Hűtőben tartjuk másnapig, néha átforgathatjuk. Jó sűrű massza lesz.

Másnap elkészítjük a tortát, hogy a harmadik napra tökéletes legyen. A krémhez a lecsepegett tejfölt, a kókusztejet összekeverjük. Leturmixoljuk a felengedett epret, azt is hozzáadjuk. Néhány evőkanál langyos vízben elvegyítjük a zselatint, és a tűzhelyen felmelegítjük addig, amíg a por teljesen fel nem olvad (ne forraljuk). Kicsit hűlni hagyjuk, majd a krémhez keverjük. Cukorral az ízlésünknek megfelelően ízesítjük a krémet.

Előveszünk egy kapcsos tortaformát, vagy egy tortagyűrűt. A gyűrűt, illetve a tortaforma oldalát arra a tálra állítjuk, amelyen majd tálalni szeretnénk a tortát. A gyűrűn belül (amúgy tehát a tálra) elkezdjük lerakni a babapiskótát, minél teljesebben kitöltve a forma alját – de úgy, hogy előbb a piskóták egyik oldalát a gyümölcsteába mártjuk egy pillanatra, majd a teás felével felfelé helyezzük a tálra. Amikor a sor kész, ráöntjük a krém felét, erre jön a piskóta másik fele, majd a krém. Erre a napra készen vagyunk, mehet a hűtőbe.

Így néz ki díszítés nélkül.

Harmadik nap, az ünnepelt köszöntése előtt elővesszük a tortát a hűtőből leszedjük róla a tortagyűrűt. Felverjük a tejszínhabot, és bevonjuk vele a tortát, habzsákból kis rózsákat nyomunk rá, majd lehetőségünk szerint igazi avagy hamis marcipánnal legjobb tudásunk szerint díszítjük. És persze nem feledkezünk meg a gyertyákról sem.

Aztán jöhet a hepibörszdéjtújú.

A vasalódeszkát jövőre máshová teszem.

Címkék:

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »